- REKLAMA -
-13.7 C
Užice
Početna Srbija i region Digitalizacija i E-uprava Unapređenje digitalnih usluga Pošte

Unapređenje digitalnih usluga Pošte

- REKLAMA -

Direktor Кancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović i vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević potpisali su sporazum koji predvidja da to javno preduzeće koristi usluge Državnog data centra u Beogradu, prenosi Beta.

Đorđević ističe da Pošta Srbije razvija digitalna rešenja za brojne klasične usluge, ali i potpuno nove digitalne servise, u skladu sa savremenim potrebama gradjana.

Aplikativna rešenja će, izmedju ostalog, omogućiti da gradjani iz svojih domova plaćaju račune, organizuju slanje i prijem pošiljaka, šalju eTelegrame i eČestitke, dok za potrebe privrede radimo na realizaciji projekta eNotar, pri čemu su prednosti za Poštu upotpunjenje asortimana usluga, optimizacija korišćenja resursa i povećanje profita. Na svim ovim zadacima, Кancelarija za IT i eUpravu dragocen je i pouzdan partner, kazao je v.d direktora Pošte Srbije.

Po rečima Jovanovića, u više od 700 pošta Srbije gradjani mogu da dobiju pomoć kako bi postali eGradjani i dobili svoj elektronski identitet neophodan za korišćenje usluga na Portalu eUprave i drugim državnim portalima.

Tokom pandemije korona virusa preko 16 miliona SMS poruka je poslato vezano za vakcinisanje gradjana protiv Covid-19 i ostale usluge zahvaljujući infrastrukturi Pošte Srbije. Dolazak Pošte Srbije u Državni data centar je odličan poslovni potez ovog preduzeća koji će ubrzati razvoj digitalizacije i pružanja usluga Pošte, izjavio je Jovanović dodajući da državna optička infrastruktura od 250 kilometara povezuje sve javne institucije u Beograd i da je ona kičma digitalizacije javne uprave.

Naveo je da je na šalterima pošta do sada izdato više od 500.000 digitalnih zelenih sertifikata gradjanima, onih koji se koriste u Srbiji i EU kompatibilnih, što je, kako je ocenio, još jedan sjajan pokazatelj saradnje.

- Advertisement -
IZVORBeta
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-13.7 ° C
-13.7 °
-13.7 °
89 %
1.9kmh
15 %
Uto
-11 °
Sre
1 °
Čet
2 °
Pet
3 °
Sub
-0 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime