- REKLAMA -
10.9 C
Užice
Početna Slobodno vreme Kultura Umetnička škola se pridružila humanitarnoj akciji za Nebojšu Božića

Umetnička škola se pridružila humanitarnoj akciji za Nebojšu Božića

- REKLAMA -

Učenici Umetičke škole napravili su prodajnu humanitarnu izložbu u GKC-u za pomoć našem sugrađaninu Nebojši Božiću. Izložba je otvorena 2. i 3. februara od 11:00 do 17:00 i na njoj se mogu naći raznovrsni učenički radovi nastali na redovnim i dodatnim časovima. Svaki posetilac koji je spreman da doprinese izlečenju sugrađanina simboličnom nadoknadom može pronaći ono što ga interesuje, izložene su slike, grnčarski predmeti, cegeri, vaze, plakati, a to je samo mali deo onoga što u umetničkoj školi stvaraju.

Vesna Aćimović Panić

  • Živimo u izazovnim vremenima koja nas uvek provociraju i traže da reagujemo. Učenici umetničke škole i učenički parlament se uvek priključi humanitarnim akcijama. Ovo nije prva akcija, imali smo ih i imaćemo ih ubuduće. Ova akcija, koja je sada organizovana, jeste akcija za našeg sugrađanina kome je pomoć neophodna. Radova ima puno, imamo slike, crteže, duborez, grnčariju, tekstilne predmete i za svakoga može da bude po nešto, rekla je profesorka Umetničke škole, Vesna Aćimović Panić.

Učenici Umetničke škole pozivaju sve sugrađane da uzmu učešće i doprinesu ovoj akciji i ističu da im posebno zadovoljstvo pričinjava to što njihov rad može da pomogne u ovom slučaju.

Ove godine kao i prethodne smo organizovali prodajne izložbe humanitarnog karaktera. Profesori i đaci su uključeni u projekat, kao i svi smerovi u našoj školi. Nadamo se dobrom odazivu, kao i prethodnih godina. Mi ćemo radove koji se kupe, dopuniti novim radovima, tako da će uvek biti raznovrsna ponuda. Učenici umetničke škole se uvek priključe ovakvim akcijama jer je umetnost ono što otvara velika vrata, u ovoj situaciji umetnost može da doprinese humanitarnom radu. Naznačajnije priznanje za umetnost jeste kada ona može da pomogne, to donosi zadovoljstvo umetniku i osećaj da pomaže zajednici u kojoj živi, rekle su učenice Umetničke škole Nikolina Prljević i Lela Ljubičić.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
61 %
7.4kmh
99 %
Pet
11 °
Sub
14 °
Ned
15 °
Pon
17 °
Uto
17 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime