- REKLAMA -
2.5 C
Užice
Početna Srbija i region Ugovori sa 65 gradova i opština u Srbiji za unapređenja kvaliteta vazduha...

Ugovori sa 65 gradova i opština u Srbiji za unapređenja kvaliteta vazduha i zemljišta

- REKLAMA -

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je sa predstavnicima 65 opština u Srbiji ugovore o realizaciji projekata u ovoj godini, čiji je cilj unapređenje kvaliteta vazduha i zemljišta.

Ugovori su potpisani za dodelu ukupno 700 miliona dinara kroz tri javna konkursa – za projekte zamene kotlova u toplanama i javnim ustanovama, podršku zameni individualnih ložišta i uklanjanje divljih deponija.

Važno je da svi koji su dobili sredstva što pre počnu radove na terenu, kako bi se u najkraćem roku realizovali ovi projekti, važni za građane, rekla je Vujović, objavilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Ministarka je pozvala sve zainteresovane opštine da pripremaju projekte, jer će, kako je najavila, biti raspisan javni konkurs za dodelilu preostalih sredstava.

Podsetila je da Ministarstvo već četvrtu godinu zaredom raspisuje javne konkurse koji za cilj imaju bolji kvalitet vazduha i zemljišta, jer se pokazalo da su te mere dale dobar rezultat.

Tokom prethodnih godina zamenjen je veliki broj kotlarnica u gradovima poput Valjeva, Кosjerića, Smedereva, Užica, podržano je i više od 3.000 domaćinstava da zamene kućna ložišta i očišćeno je oko 900 divljih deponija, rekla je Vujović.

- Advertisement -
IZVORBeta
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
2.5 ° C
2.5 °
2.5 °
98 %
1.5kmh
100 %
Sre
3 °
Čet
6 °
Pet
9 °
Sub
12 °
Ned
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime