- REKLAMA -
18.2 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Udruženje Efektiva: Putnici mogu da ne prihvate doplatu avionske karte do turističke...

Udruženje Efektiva: Putnici mogu da ne prihvate doplatu avionske karte do turističke destinacije

Er Srbija i turističke agencije su pre nekoliko dana obavestile putnike koji imaju ugovorene turističke aranžmane da će morati da doplate avionsku kartu usled poskupljenja avio-goriva, što će im biti dodatni trošak veći od 30 evra.

- REKLAMA -

Uruženje potrošača Efektiva je saopštilo da turistička agencija ima zakonsko pravo da menja cenu putovanja zbog promene cene goriva, ali i da putnik ima pravo da tu promenu cene ne prihvati.

“Agencija mora dokumentovano i uz matematički obračun da prikaže putniku razloge za povećanje cene, a to iz razloga kako bi agencije bile sprečene da paušalno i neopravdano povećaju cenu. Bez toga, putnik nema obavezu plaćanja doplate”, navodi se u saopštenju Efektive.
Dodaje se da obaveštenje o poskupljenju aranžmana agencija mora putniku da dostavi najmanje 20 dana pred put, u pisanom obliku, i da, ako je povećanje cene veće od osam odsto od cene aranžmana, agencija nema pravo na jednostranu korekciju.

“Uz to, agencija se na takav potez može odlučiti samo ako je o toj mogućnosti putnika obavestila pre potpisivanja ugovora, kao i odredbom u samom ugovoru, koja mora da predvidi povećanje, ali i smanjenje cene. Bez ispunjenja ta dva uslova, putnik nema obavezu plaćanja doplate”, ukazala je Efektiva, a prenela opširnije agencija Beta. 

 

- Advertisement -
IZVORBeta
- REKLAMA -
Užice
clear sky
18.2 ° C
18.2 °
18.2 °
90 %
1.6kmh
0 %
Ned
31 °
Pon
33 °
Uto
32 °
Sre
28 °
Čet
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime