- REKLAMA -
33.5 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Udruženja guslara Pravo u žicu učestvovalo na Sportskom Sabranju Svete Srbije

Udruženja guslara Pravo u žicu učestvovalo na Sportskom Sabranju Svete Srbije

- REKLAMA -

Proteklog vikenda na Adi Ciganliji, održano je 11. po redu sportsko sabranje Svete Srbije.

Foto: Udruženja guslara Pravo u žicu

Sportsko Sabranje Svete Srbije je kao manifestacija posvećena sportskim, porodičnim, duhovnim, kulturnim, socijalnim, zabavnim, obrazovnim i patriotskim vrednostima, u čijoj je srži Jevanđeljska ljubav, pokazala svoju istrajnost i doslednost.

Uz podizanje svesti o duhovnom i telesnom zdravlju naših najmlađi PSUSS je do sada na prethodnih deset ukupno zainteresovala i na jednom mestu okupila više od 300.000 posetilaca.

Foto: Udruženja guslara Pravo u žicu

Druga dekada tradicionalnog proslavljanja istinskih vrednosti i mladih nada započela je Svetom arhijerejskom liturgijom koju je služio vladika Ilarion, da bi se zatim nastavila sportskim i kulturno-umetničkim programom u kom je učešće uzela većinski srpska omladina. Udruženja guslara Pravo u žicu iz Užica imalo je priliku da uzme učešće u kulturno-umetničkom programu, u kom je nastupalo zajedno sa etno-sekcija Požega i pevačkom grupom Dud, sa dramskim komadom Gusle u savremenom svetu čiji su autori Ivana Ivanović i Vladimir Đorđević, ali i izvedbom naših tradicionih pesama i specijalnim nastupom grčkog prijatelja Dimitriosa Katsakiorisa iz Udruženja Vukove gusle iz Loznice, koji je savladao tehniku guslanja i naučio našu epsku poeziju.

Dan je protekao u velikom broju različitih aktivnosti, od zajedničkih vežbi, preko fudbalskih, košarkaških, džudo i šahovskih turnira, pa sve do pesme i igre koje su neizbežno pratile koncertni deo programa.

Foto: Udruženja guslara Pravo u žicu

Udruženje je imalo čast da razgovara sa ocem Gerasimon, idejnim osnivačem Svete Srbije, kao i da od njega dobije blagoslov za dalje aktivnosti.

Nakon nastupa i celodnevnog druženja, Udruženje se vratimo u matični grad puno utisaka i lepih osećanja, sa nadom na sledeći susret naredne godine.

Udruženje duguje veliku zahvalnost gospodinu Milu Paunoviću, koji je pomogao realizaciji putovanja na Sabranje.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
33.5 ° C
33.5 °
33.5 °
35 %
3.2kmh
2 %
Pet
33 °
Sub
35 °
Ned
34 °
Pon
33 °
Uto
38 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime