- REKLAMA -
4 C
Užice
Početna Srbija i region U Zapadnoj Srbiji palo preko 30 centimetara, zavejana sela u Novoj Varoši

U Zapadnoj Srbiji palo preko 30 centimetara, zavejana sela u Novoj Varoši

Nova Varoš / Ivanjica / Zlatibor - Preko 30 centimetara snega tokom noći napadalo je na teritoriji opštine Nova Varoš. Sva mehanizacija trenutno je na terenu i radi se na pročišćavanju seoskih puteva.

- REKLAMA -

Sva mehanizacija trenutno je na terenu i radi se na pročišćavanju seoskih puteva.

“Već smo imali pozive meštana koji ne mogu da dođu do Nove Varoši. Neki su očistili koliko su mogli sami vozama, a očekujemo da će tokom dana svi putevi biti prohodni. Ono što olakpava putarima jeste lak sneg, koji s elako čisti i prestanak padavina”, rekao je Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.

Snežne padavine napravile su u problem u snabdevanju eletričnom energijom i četiri mesne zajednicetokom noći su ostale bez struje.

“U Vranešima, Amzićima, Miševićima i Drmanovićima došlo je do kvara na mreži, mi smo uputili naše ekipe na teren koje rade na sanaciji, nadamo se da će struja doći do kraja dana”, ističe Vasiljević.

U centru Ivanjice sneg dostigao visinu od 40 centimetara

Snežni pokrivač na teritoriji opštine Ivanjica u gradskom delu dostigao je visinu od 40 centimtera, dok je u višim predelima napadao i do pola metra. Putevi do centara svih mesnih zajednica su očišćeni i nema zavejenih zaseoka.

“Očistili smo puteve koji moraju biti prohodni zbog bolesnika koji u Ivanjicu idu na dijalizu, zatim i onim selima u kojima su bile sahrane. Za sada je stanje redovno, nema većih problema, nema problema u snabdevanju električnom energijom”, rekao je Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Putevi preko Zlatibora prohodni

Sneg koji je padao preko 20 sati firmirao je snežni pokrivač od blizu pola metra na području Zlatibora. Ekipe “Puteva Užice” sve vreme su na terenu i rade na čišćenju.
“Za sada su putevi prvog prioriteta potpuno očišćeni i prohodni putevi prvog prioriteta, u toku dana će biti čisti i putevi drugog, a sutra se kreće sa čišćenjem puteva trećeg prioriteta. Sinoć je za samo dva sata pala velika količina snega, na terenu do Crne Gore trenutno radi 14 kamiona”, izjavio je za RINU, Leko Korićanac direktor JP “Putevi Srbije”.

Prema njegovim rečima, ono što pravi problem svakako jesu vozači, koji kreću na put bez opreme i na taj način usporovaju saobraćaj.

“Dajemo sve od sebe da putevi budu prohodni, ali neophodna nam je i pomoć i saradljivost vozača. Saobraćaj za šlepere i motorna vozila je zustavljen, oni bivaju zaustavljeni u ravnici. Mnogo ima vozača koji na put kreću bez zimskih guma i dođe do problema i zastoja u saobraćaju”, kaže Korićanac.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
4 ° C
4 °
4 °
60 %
4.6kmh
0 %
Sre
3 °
Čet
4 °
Pet
6 °
Sub
6 °
Ned
7 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime