- REKLAMA -
13.8 C
Užice
Početna Slobodno vreme U Užicu 60. Festival profesionalnih pozorišta Srbije; predstave tokom osam večeri (AUDIO)

U Užicu 60. Festival profesionalnih pozorišta Srbije; predstave tokom osam večeri (AUDIO)

- REKLAMA -

Užice će od 13. do 20. maja biti domaćin 60. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije Joakim Vujić.

Pred publikom sedam predstava u takmičarskoj selekciji i osma u čast nagrađenih.

O nagradama će odlučivati žiri u sastavu kostimograf Jelisaveta Tatić Čuturilo, reditelj i profesor Ivan Vuković i glumac Aleksandar Radulović. Ukupno će tokom festivala biti dodeljeno 11 nagrada.

Poznata selekcija 60. Festivala Joakim Vujić

Predstave počinju u 20 časova. Cena ulaznice je hiljadu dinara. Karte za kamerne predstave su rasprodate.

PRATEĆI PROGRAM FESTIVALA

Izložba Bata u 90 slika, povodom obeležavanja devedeset godina od rođenja glumca Velimira Bate Živojinovića, biće otvorena večeras u 19 sati u holu užičkog pozorišta. Autorka izložbe je Ljubica Đurić.


Program Herojima Kadinjače biće održan 15. maja od 13 sati u Memorijalnom kompleksu Kadinjača. U progamu učestvuju studenti dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Zvečanu – Kosovska Mitrovica, pod mentorstvom prof. mr Andrijane Videnović.


Na maloj sceni Narodnog pozorišta Užice u četvrtak od 18 sati tribina Značaj dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Prištini  sa privremenim sedištem u Zvečanu – Kosovskoj Mitrovici  na razvoj glumačkih ansambala  u institucijama Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije. Govoriće prof. Svetozar Rapajić, prof. mr Andrijana Videnović i dekanka prof. mr Ester Milentijević. Moderator: dr um. Nemanja Ranković.


Knjiga Pozorište…, autora Aleksandra Milosavljevića, biće predstavljena 19. maja u 18 sati na maloj sceni Narodnog pozorišta Užice. O knjizi, u izdanju Narodnog pozorišta Timočka Krajina – Centra za kulturu Zoran Radmilović, govoriće Aleksandra Glovacki, dramaturškinja i pozorišna kritičarka, i dr Zoran Maksimović, teatrolog.


Tribina Problemi u funkcionisanju institucija Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije, biće održana 20. maja u 14 sati na maloj sceni Narodnog pozorišta Užice.
Moderator tribine biće mr Spasoje Ž. Milovanović, predsednik Zajednice profesionalnih
pozorišta Srbije.


Ovogodišnji festival Joakim Vujić je deo programa Užice- prestonica kulture Srbije 2024. godine.

Menadžer projekta Branislav Mitrović, inače predsednik Skupštine grada Užica, najavio je da će Užice u novembru biti i domaćin festivala za decu Mali Joakim.

Užice je do sada pet puta bilo domaćin festivala Joakim Vujić koji okuplja profesionalna pozorišta južno od Beograda.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.8 ° C
13.8 °
13.8 °
99 %
0.6kmh
89 %
Pet
21 °
Sub
25 °
Ned
28 °
Pon
23 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime