- REKLAMA -
13.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice U Užicu o daljem unapređenju saradnje sa građanima

U Užicu o daljem unapređenju saradnje sa građanima

- REKLAMA -

Predstavnici programa Reforma poreza na imovinu, na čelu sa vođom tima Aleksanderom Grunauerom, posetili su Užice kako bi sa gradonačelnicom i njenim saradnicima razgovarali o narednim, zajedničkim koraci u okviru projektnog ciklusa 2021-2025. godine sa ciljem daljeg unapređenja u oblasti uključivanja građana.

Foto izvor Grad Užice

Iz Gradske kuće su naveli da su na sastanku analizirali dosadašnje rezultate i zaključili da je Grad Užice primer dobre prakse u oblasti uključivanja građana u donošenje odluka, kreiranja i trošenja budžetskih sredstava po osnovu poreza na imovinu sprovodeći Užički program lokalnog partnerstva – Udružimo se.

Delegacija je obišla javne površine u Užicu koje su sređene saradnjom građana i lokalne samouprave posredstvom programa Udružimo se.

Javne površine su, podsetimo, uređene novcem iz gradskog budžeta, uz dodatnu podršku od 4,5 miliona dinara od strane programa Reforma poreza na imovinu.

Program Reforma na imovinu finansira vlada Švajcarske. Program se sprovodi u 44 opštine u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstvom finansija i Stalnom konferencijom gradova i opština.

Uredi javnu površinu u svom kraju, Udružimo se do 30. juna(AUDIO)

Inače, do 30. juna traje javni poziv kojeg je Grad Užice raspisao kako bi sa ukupno deset miliona dinara finansijski pomogao projekte građana od javnog interesa posredstvom Užičkog programa lokalnog partnerstva.

Javni poziv je upućen neformalnim grupama od najmanje 20 građana koji su izmirili obaveze po osnovu poreza na imovinu i sa idejom kako da urede manju javnu površinu u svojoj mesnoj zajednici.

Za tu ideju, uz svoj volonterski rad, posredstvom javnog poziva mogu dobiti do milion dinara.

Član Gradskog veća za finansije Miodrag Petković je istakao nedavno da je o ukupno 30 javnih površina, od čega 18 prošle godine, uređeno posredstvom programa Udružimo se. Petković je dodao da su sada na tim prostorima dečija i sportska igrališta, staze za šetanje, mesta za odmor sugrađana.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
13.9 ° C
13.9 °
12.4 °
54 %
2.1kmh
0 %
Pon
16 °
Uto
19 °
Sre
23 °
Čet
25 °
Pet
20 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime