- REKLAMA -
15.4 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo U toku Nedelja prevencije povreda u saobraćaju

U toku Nedelja prevencije povreda u saobraćaju

Prema podacima MUP-a, u poslednjih pet godina prosečno na godišnjem nivou ginulo 520 učesnika u saobraćaju

- REKLAMA -

Ministarstvo unutrašnjih poslova je apelovalo na građane da poštovanjem propisa i odgovornim ponašanjem u saobraćaju direktno doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i posledica nezgoda na putevima.

  • Posebno skrećemo pažnju vozačima da poštuju propisano ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i vozačima i putnicima u vozilu da obavezno koriste sigurnosni pojas i na prednjem i na zadnjem sedištu vozila, naveli su iz Policijske uprave u Užicu podsetivši da je u toku obeležavanje Nedelje prevencije povreda u saobraćaju.
  • Napominjemo da su, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, saobraćajne nezgode vodeći uzrok smrti i teških telesnih povreda dece i osoba mlađih od 24 godine. U Republici Srbiji u poslednjih pet godina prosečno je na godišnjem nivou ginulo 520 učesnika u saobraćaju, dok je više od 3.200 zadobilo teške, a gotovo 16.000 lakše telesne povrede. Gotovo polovinu poginulih na našim putevima čine pešaci, biciklisti i motociklisti, kao posebno ranjive kategorije učesnika u saobraćaju, napomenuli su.

Nedelja prevencije povreda u saobraćaju biće obeležena od 22. do 28. aprila širom sveta sa namerom da se skrene pažnja na katastrofalne posledice koje saobraćajne nezgode ostavljaju na pojedince, njihove porodice i na društvo u celini.

Akcija pojačane kontrole saobraćaja od 25. aprila do 1. maja

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
15.4 ° C
15.4 °
15.4 °
94 %
2.3kmh
94 %
Pon
25 °
Uto
27 °
Sre
27 °
Čet
28 °
Pet
20 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime