- REKLAMA -
2.1 C
Užice
Početna Naslovna U Priboju novi režim saobraćaja

U Priboju novi režim saobraćaja

Priboj će posle četiri decenije dobiti projekat nove tehničke regulacije saobraćaja u gradu sa novom stambenom i putnom infrastrukturom, signalizacijom, sa više ili manje učesnika u saobraćaju, motornih vozila i pešaka.

- REKLAMA -

Opština Priboj je pre mesec dana, na osnovu javne nabavke, potpisala ugovor sa projektantskom kućom Adomne iz Novog Sada, o izradi projektno-tehničke dokumentacije budućeg režima saobraćaja u Priboju, kako na državnim putevima kroz grad, tako i na uličnoj mreži naseljenog mesta Priboj.

Da bi projekat nove tehničke regulacije saobraćaja kroz gradsko područje Priboja, odnosno od table do table, bio što kvalitetniji, u Priboju je održan prvi radni sastanak ove projektantske kuće sa predstavnicama lokalne samouprave, odnosno opštinske uprave, upravljača lokalnih puteva, Saveta za bezbednost saobraćaja, koji je i svojom Strategijom, predvideo rešavanje mnogih spornih tačaka, a sve u cilju unapređenja saobraćaja u našem gradu.

Projektom nove tehničke regulacije saobraćaja u gradskom delu Priboja biće ponuđena rešenja za sve do sada uočene sporne tačke na saobraćajnicama, kao što je rešavanje raskrsnica kružnim tokom saobraćaja, pretvaranje ulica u jednosmerne, dvosmerne ili sa zabranom saobraćaja motornim vozilima u određenom vremenskom periodu, ili sa ukidanjem tih zabrana, zatim dodatno regulisanje saobraćaja na tzv. crnim tačkama, pitanje stajališta za javni linijski i taksi prevoz, postavljanje vertikalne i horizontalne, kao i semaforske signalizacije, regulisanje saobraćaja za dostavna vozila, odnosno utovar i istovar robe i još mnogo drugih mogućnosti i rešenja, koja predlože predstavnici lokalne zajednice, a na bazi dosadašnje zvanične statistike, iskustava i zapažanja.

Rok za izradu nove projektno-tehničke dokumentacije za regulisanje saobraćaja u gradskom području Priboja je 150 kalendarskih dana, a vrednost projekta je oko dva miliona dinara.

Sredstva je obezbedila opština Priboj.

Izvor: opština Priboj

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
mist
2.1 ° C
2.2 °
2 °
100 %
1.5kmh
90 %
Uto
12 °
Sre
14 °
Čet
17 °
Pet
9 °
Sub
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime