- REKLAMA -
12.6 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica U planu izgradnja minihidrocentrale na reci Ratajskoj u Prijepoljskom kraju

U planu izgradnja minihidrocentrale na reci Ratajskoj u Prijepoljskom kraju

- REKLAMA -

Na reci Ratajskoj, subotička firma planira izgradnju minihidrocentrale Velika ploča i to na katastarskim parcelama uselu Skokuće i selu Karoševina, prenosi portal PP Media.

U Opštinskoj upravi u toku je javni uvid o proceni uticaja na životnu sredinu za ovaj projekat, a zainteresovani građani uvid u podatke i dokumentaciju mogu izvršiti radnim danima od 10 do 14 časova u prostorijama Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo, komunalno-stambene i imovinsko-pravne poslove u kancelariji br. 23, navodi PP Media.

Budući da nema zagađivača u svom gornjem toku, Ratajska slovi za jednu od najčistijih rečica u prijepoljskom kraju. Pijaćom vodom iz ove reke napaja se više od 200 domaćinstava.

Naselja kroz koja protiče reka Ratajska nadaleko su čuvena po poljoprivrednoj proizvodnji, vrednim i čestitim domaćinima, koji u letnjim mesecima kako bi spasili useve od suše i tako prehranili svoje porodice, vodu iz reke koriste za zalivanje.

Na društvenim mrežama građani se uveliko organizuju i upozoravaju da neće dozvoliti izgradnju minihidrocentrale, zbog bojazni da bi stavljanje reke u cevi ugrozilo i njihov opstanak, prenosi PP Media.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light rain
12.6 ° C
12.6 °
12.6 °
70 %
4kmh
100 %
Sub
13 °
Ned
12 °
Pon
7 °
Uto
1 °
Sre
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime