- REKLAMA -
3.8 C
Užice
Početna Slobodno vreme U muzej do ponoći, od ponedeljka Budi i ti arheolog

U muzej do ponoći, od ponedeljka Budi i ti arheolog

- Obeležavajući Međunarodni dan muzeja, Evropsku noć muzeja i Nacionalnu nedelju muzeja, osim stalnih muzejskih postavki u Narodnom muzeju Užice, Memorijalnom kompleksu Kadinjača, Jokanovića kući i Zavičajnom odeljenju muzeja u Novoj Varoši, tokom šest dana besplatnog programa posetioci će moći da vide tematske izložbe koje će biti otvorene u toku trajanja manifestacija, interaktivne radionice za decu, koncete, prodaju knjiga po promotivnim cenama i druge aktivnosti, najavili su iz Narodnog muzeja Užice dodavši da će, po promotivnim cenama, prodavati publikacije na platou Narodnog muzeja Užice u toku manifestacije Muzeji za 10.

- REKLAMA -

Portret u Umetničkoj zbirci Narodnog muzeja Užice – naziv je izložbe autora Marka Đurića, višeg kustosa istoričara umetnosti, koju će otvoriti u 19 sati u užičkom Narodnom muzeju u okviru manifestacije Muzeji za 10, Evropska Noć muzeja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koncert Đurđice Aleksić na violini počinje u 19 sati i 45 minuta u Legatu slikara Mihaila Milovanovića u užičkom muzeju. Gost koncerta je Todor Aleksić (harmonika), klavirski saradnik: Žarko Golubović. Na programu će biti Bah, Vijenjavski, Paganini, Sen Sans.

Foto J.P.

Narodni muzej Užice radiće 14. maja od 10 do 24 sata, dok će Jokanovića kuća, Memorijalni kompleks Kadinjača i Zavičajno odeljenje Narodnog muzeja Užice u Novoj Varoši biti otvoreni od 10 do 22 sata.

Manifestacija Muzeji za deset, osma po redu, trajaće do 20. maja.


Arheološku radionicu Budi i ti arheolog – pronađi i nacrtaj predmet, najavljuju iz Narodnog muzeja Užice od 16 do 20. maja tokom trajanja osme manifestacije Muzeji za deset.

Izložba Lica crkvene umetnosti – prepisivači, štampari i kopisti, autora Katarine Dogandžić Mićunović, višeg kustosa istoričara umetnost, biće otvorena u sredu u Galerijskom prostoru Jokanovića kuće od 19 časova. U programu će učestvovati hor Srednje muzičke škole Vojislav – Lale Stefanović.

Projekat Virtuelna šetnja kroz kulturno nasleđe novovaroške čaršije predstaviće 20. maja od 18 sati u Zavičajnom odeljenju Narodnog muzeja Užice u Novoj Varoši.


Narodni muzej Užice biće otvoren od 16. do 20. maja od 10 do 20 sati. Jokanovića kuća, Memorijalni kompleks Kadinjača i Zavičajno odeljenje Narodnog muzeja Užice u Novoj Varoši radiće od ponedeljka do petka od 10 do 18 sati.

Ulaz će biti besplatan za pojedinačne i neorganizovane grupne posete tokom trajanja manifestacije, dok će ga plaćati školske ekskurzije i druge grupne posete, organizovane posredstvom turističkih agencija (Foto izvor NM Užice)

Prema navodima iz užičkog Narodnog muzeja, Muzeji za 10 predstavlja nacionalnu muzejsku inicijativu, najveću u Srbiji i jedinstvenu u Evropi. Podržava je Ministarstvo kulture i informisanja, koordinira Nacionalni komitet međunarodnog saveta muzeja Srbije ICOM Srbija.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
3.8 ° C
3.8 °
3.8 °
51 %
7kmh
93 %
Uto
4 °
Sre
10 °
Čet
16 °
Pet
18 °
Sub
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime