- REKLAMA -
12 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice U Gradskoj kući o međuopštinskoj saradnji i smanjenju rizika od katastrofa

U Gradskoj kući o međuopštinskoj saradnji i smanjenju rizika od katastrofa

- REKLAMA -

Članovi Gradskog veća Užica su na 45. sednici utvrdili predlog odluke o usvajanju Sporazuma o saradnji u oblasti smanjenja rizika od katastrofa i poslova razvoja civilne zaštite gradova i opština u slivu Zapadne Morave.

Potpisivanjem tog Sporazuma, kako su naveli iz Gradske kuće, stvoriće se neophodni normativni uslovi za institucionalizaciju ostvarene međuopštinske saradnje između 18 gradova i opština sa područja sliva Zapadne Morave.

–   To se odnosi na usklađenost lokalnih akata koji se odnose na procese smanjenja rizika od katastrofa i razvoja civilne zaštite, zatim se očekuje rešavanje problema i kada je u pitanju jedinstven sistem smanjenja i upravljanja rizicima od katstrofa, kao i sistema rane najave. Uspotavljanjem zajedničke Službe, kao i njenih posebni delova (situacioni centri), stvaraju se uslovi za integralno upravljanje procesima smanjenja rizika, pre svega, u odnosu na bolje razumevanje, predstavljanje i upravljanje rizicima od katastrofa. Takođe, u odnosu i na postojeće fondove, što domaće, tako i međunarodne, stvaraju se uslovi za kvalitetniji pristup njima i kroz zajedničkog i jedinstvenog nastupa lokalnih samouprava koje će biti potpisnici Sporazuma o saradnji, naveli su iz Grada Užica na zvaničnom sajtu.

Dodali su da će takav pristup uticati da se razvije civilna zaštita, obuče i opreme poverenici i zamenici poverenika civilne zaštite i jedinica civilne zaštite opšte namene i da se podrže dobrovoljna vatrogasna društva.

Preventivno, po prvi put

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
few clouds
12 ° C
12 °
12 °
62 %
4.6kmh
20 %
Pet
18 °
Sub
18 °
Ned
19 °
Pon
22 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime