- REKLAMA -
12 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje U fokusu projektna dokumentacija za gradnju obilaznica(AUDIO)

U fokusu projektna dokumentacija za gradnju obilaznica(AUDIO)

Gradnji obilaznice, koju Užice decenijama planira, prethodiće ponovna izrada projekta prema važećim zakonskim propisima. Izmeštanje dela državnog puta iz užeg gradskog jezgra smanjiće opterećenje saobraćajnica i aerozagađenje

- REKLAMA -

Projektno- tehnička dokumentacija za obilaznicu oko Užica bi trebalo da bude gotova do jeseni, navela je za Radio Lunu gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević dodavši da bi radovi na izgradnji obilaznice mogli da počnu sledeće godine.

Gradonačelnica je navela da je Užice nadležnom Ministarstvu dostavilo svu plansku dokumentaciju i stari projekat kojeg treba dopuniti, delimično izmeniti i prilagoditi važećem zakonu radi dobijanja građevinske dozvole za početak radova.

Gradonačelnica je podsetila da je Institut za puteve 1993. godine uradio projekat gradnje obilaznice po tada važećem zakonu.

Foto izvor Grad Užice

Predstavnici Grada Užica, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i JP Putevi Srbije su na prvom radnom sastanku napravili dinamički plan sprovođenja projekta i dogovorili sastanak operativnog radnog tima svake nedelje.

Podsetimo, sa prvog sastanka radne grupe u Beogradu su poručili da projekat obilaznice oko Užica ima nacionalni značaj i da je u vrhu prioriteta resornog ministarstva i Vlade Republike Srbije.

–  Izmeštanjem transportnog saobraćaja, kamiona i autobusa koji prolaze pored Prve osnovne škole kralja Petra II, smanjujemo aerozagađenje koje nastaje od saobraćaja. Ubrazćemo tok saobraćaja kroz grad i povećati bezbednost u saobraćaju. Obilaznica je veoma bitna i zbog povezivanja sa Kadinjačom. Neopisivo je koliko je bitno i važno da ovaj epohalni istorijski projekat što pre krene u anbšem gradu, istakla je Jelena Raković Radivojević.

Prema ranijim najavama zvaničnika, radovi na gradnji obilaznice oko Užica biće finansirani novcem iz republičkog budžeta.


Gradiće obilaznicu oko Požege za Kosjerić


Foto RINA

U planu je priprema kompletne projektne dokumentacija za gradnju obilaznice oko Požege čijim se centralnim ulicama odvija saobraćaj za Kosjerić i Valjevo.

Nakon sastanka radne grupe Projekat izgradnje obilaznice oko Požege u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović je naveo da su utvrđeni dalji koraci kako bi se sproveo taj značajan projekat. 

Agencija RINA piše da je ministar Tomislav Momirović najavio da će naredne nedelje biti novi sastanak radne grupe kojem će prisustvovati i predstavnici JP Srbijavode koji planiraju da urede korita i obala reke Skrapež.

- Advertisement -
Jelena Penezić
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -

Užice
clear sky
12 ° C
12 °
12 °
54 %
4.1kmh
0 %
Pet
24 °
Sub
13 °
Ned
20 °
Pon
24 °
Uto
16 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime