- REKLAMA -
0.1 C
Užice
Početna Srbija i region U Čačku ukloljeno oko 3000 kubika otpada

U Čačku ukloljeno oko 3000 kubika otpada

- REKLAMA -

Na teritoriji grada Čačka u protekloj godini ukloljeno je oko 3.000 kubika otpada, a grad je samo za to opredelio 3 miliona dinara. Iz Čačka navode da imaju malo lošiju opremu, da se broj divljih deponija smanjuje i ako to još nije na zavidnom nivou, ali borba traje, piše Glas zapadne Srbije.

Potez ministarstva i nova oprema u ovom trenutku može biti od presudnog značaja za ovu bitku.

U ovom trenutku mnogo bi nam značilo kada bi mogli da dobijemo jedan veći kamion, kiper koji bi na sebi imao grajfer sa njime bi mogli da čistimo i uklanjamo divlje deponije i to ne samo na pristupačnim terenima, rekao je Miodrag Luković, tehnički direktor Javno komunalnog preduzeća Komunalac  Čačak.
Kako prenosi Glas zapadne Srbije, Luković je rekao da se u prošloj godini komunalno preduzeće uspešno borilo protiv divljih deponija i izvršilo sva rešenja koja su dobijali od komunalne inspekcije i policije kao i intervnecije po pozivu predsednika mesnih zajednica.

I ove godine iz budžeta su nam opredeljena sredstva tako da smo već obeležili nekoliko lokacija koje nismo očistili prošle godine i to nam je plan za ovu a u realizaciju krećemo čim nam uslovi budu dozvolili, istakao je Luković.

Inače, Grad Čačak pojačaće kontrolu za nesavesne građane koji formiraju divlje deponije. Za sada nisu pomagale opomene i molbe, pa čak ni to što Komunalac izlazi po poziv na lice mesta.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light snow
0.1 ° C
0.1 °
0.1 °
89 %
5.7kmh
90 %
Sub
-1 °
Ned
-4 °
Pon
-4 °
Uto
-3 °
Sre
-2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime