- REKLAMA -
13.3 C
Užice
Početna Naslovna Trenutno cena od 130 do 200 dinara po kilogramu

Trenutno cena od 130 do 200 dinara po kilogramu

Potražnja za paprikom je ogromna, kao i svake godine, rekao je Stojadinović

- REKLAMA -

Tačno forimrana cena paprike biće poznata nakon 1. septembra, dok je trenutno od 130 do 200 dinara po kilogramu, kazao je u razgovoru za agenciju RINA poljoprivrednik  Njegoš Stojadinović iz Prijepolja koji u dolini pored Lima uzgaja papriku na oko četiri hektara.

Foto izvor RINA

Foto izvor RINA

  • Godina je bila sušna, ali kako je moja plantaža smeštena pred Lima to se nije odrazilo na rod. Loši vremenski uslovi su desetkoali samo oko deset odsto zasada. Mogu slobodno reći da je paprika baš ove godine rodila kao nikada ranije i kad su u pitanju količina i kvalitet, kazao je Stojadinović koji ove godine očekuje rod od oko 30 tona paprike.

Paprika iz njegovih zasada prodaje se u Nemačkoj, zemljama regiona i širom Srbije, a potražnja se u poslednjih nekoliko godina povećala zahvaljujući društvenim mrežama.

  • Imam svoje stalne berače i to je veoma važno. Kod mene rade žene koje su u radile u loklanim firmama i ostale bez posla. Vredne su i poštene, a ja se trudim da budem maksimalno korektan kad je u pitanju isplata. Plaćene su 400 dinara po satu i imaju obezbeđenu hranu i prevoz. Jako je teško pronaći dobre berače, jer od toga mnogo zavisi, rekao je za RINU taj poljoprivrednik.

Foto izvor RINA

Prema navodima Stojadinovića, koji se 12 godina bavi poljopriovredom, paprika je veoma zahtevna kultura, ali je uspeh zagarantovan ako se sve uradi na vreme.

- Advertisement -
IZVORRINA
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.3 ° C
13.3 °
13.3 °
67 %
5.8kmh
100 %
Pet
14 °
Sub
14 °
Ned
10 °
Pon
1 °
Uto
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime