- REKLAMA -
12.9 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Tata, mama, ako me voliš pročitajmo: Odgovori bez guglanja u Užicu

Tata, mama, ako me voliš pročitajmo: Odgovori bez guglanja u Užicu

Promocija knjige u izdanju Narodne biblioteke

- REKLAMA -

Knjiga Tata, mama ako me voliš pročitajmo biće distribiurana u sve osnovne i srednje škole u gradu, saopštili su na sajtu iz Grada Užica nakon što je knjiga autora dr Zoran Dimitrijević i dr Maja Lazić predstavljena u Narodnoj biblioteci Užice u okviru Programa obeležavanja Dana grada.

Izdavač knjige je Narodna biblioteka Užice, a generalni pokrovitelj Grad Užice. Štampano je 1 500 primeraka knjige.

Dr Zoran Dimitrijević neuropsihijatar u penziji, 1995. godine je izdao knjigu Tata, mama ako me voliš pročitaj  i tako pružio mogućnost roditeljima da svojoj deci daju odgovore na veoma važna i često postavljana pitanja. Sada je zajedno sa dr Majom Lazić napisao i odgovore.

–  Upotreba alkohola i narkotika, poremećaji ponašanja, sve niža donja granica za stupanje u intimne odnose kod devojčica, neženjene trudnoće kod maloletnih devojčica sa prisutnim seksualnim poremećajima i nasiljem, uz svakodnevno sagledavanje daljeg pogoršanja, odvele su nas na put da pokušamo da pomognemo deci i roditeljima, ali i celokupnom društvu. To smo učinili ovom knjigom koja daje odgovore na pitanja dece i mladih od drugog razreda osnovne do trećeg razreda srednje škole. Smatramo kao autori u učesnici programa u prevenciji poremećaja ponašanja, zloupotrebe alkohola i psihoaktivnih supstanci, koji su davali određene pozitivne rezultate, da knjiga može da posluži u razvoju ovih aktivnosti, uvodne su reči autora.

Dr Maja Lazić, psihijatar u OB Užice i član tima koji je formiran od strane Republičke komisije za borbu protiv narkomanije je predočila da su u knjizi dati jednostavni, ali i stručni odgovori na najčešće postavljana pitanja od strane dece i mladih, koji neće morati da “guglaju” u moru informacija kako bi dobili onu pravu i najbolju za njihov uzrast.

–  Radeći na odeljenju psihijatrije mogu samo da kažem da je došlo do porasta alkoholizma kod sve mlađih osoba i da se ta granica kada počinje da se konzumira alkohol sve više spušta. Čak i granica puberteta spuštena je za par godina, mnogo je veći broj pokušaja suicida, upotrebe psihoaktivnih supstanci i zato svi moramo da posvetimo pažnju ovim pitanjima, rekla je Lazić.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević istakla je da je javno zdravlje i zdravlje svih sugrađana prioritet broj jedan, u koji gradska vlast ulaže velike napore i značajna finansijska sredstva.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
12.9 ° C
12.9 °
3.4 °
57 %
3.1kmh
0 %
Čet
21 °
Pet
20 °
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime