- REKLAMA -
6.1 C
Užice
Početna #EUzaTEBE Suzbijanje organizovanog kriminala, terorizma i korupcije- zakonske izmene i preporuke za dalje...

Suzbijanje organizovanog kriminala, terorizma i korupcije- zakonske izmene i preporuke za dalje unapređenje

- REKLAMA -

Okrugli sto, organizovan u Beogradu kao podrška identifikovanju ključnih prioritetnih oblasti za dalje unapređenje efikasnosti istraga koruptivnih dela, krivičnog gonjenja i donošenja presuda, pružio je važnu priliku donosiocima odluka, ekspertima i praktičarima da razmene svoja stanovišta, razmene iskustva i prepoznaju za dalja unapređenja.

Sudije i tužioci posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije (POSK), iz viših i apelacionih sudova i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, razgovarali su o operativnom radu, izazovima primene Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i korupcije (ZONDO) i nedavno usvojenim zakonskim izmenama. Diskusija je bila usmerena na moguće zakonske izmene u vezi sa Nacionalnom strategijom za borbu protiv korupcije i GRECO preporukama.

Okrugli sto su zajednički organizovali Vrhovno javno tužilaštvo, projekat “Podrška jačanju vladavine prava u Srbiji”, kofinansiran od strane EU i Nemačke, koji sprovodi GIZ, projekat “Podrška Srbiji u postizanju ciljeva u okviru Poglavlja 24 – pravda, sloboda i bezbednost” finansiran od strane EU i Misije OEBS u Srbiji.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
6.1 ° C
6.1 °
6.1 °
65 %
1kmh
100 %
Uto
4 °
Sre
4 °
Čet
3 °
Pet
3 °
Sub
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime