- REKLAMA -
14 C
Užice
Početna Srbija i region Studiranje u Srbiji postaje privilegija bogatih i srednje klase

Studiranje u Srbiji postaje privilegija bogatih i srednje klase

- REKLAMA -

Prema rečima koordinatora istraživanja za Univerzitet u Beogradu, više od 50 odsto studenata živi kod roditelja, 40 odsto iznajmljuje smeštaj, a 10 odsto studenata živi u domovima

Istaživanje u okviru projekta Eurostudent predstavljeno je danas, a rezultati istraživanja pokazuju da prosečni student u Srbiji ima 23 godine, ženskog je pola, ne radi tokom studiranja, živi sa roditeljima, mesečni troškovi su joj 34.000 dinara i potpuno finansijski zavisi od roditelja, navode sa Bete.

Dragan Stanojević koordinator istraživanja za Univerzitet u Beogradu rekao je za Betu da je istraživanje sprovedeno na reprezentativnom uzorku studenata svih državnih i privatnih fakulteta i na svim univerzitetima u Srbiji.

foto izvor: Beta

Stanojević je dodao da, u odnosu na studente u Evropi, studenti iz Srbje nemaju priliku da rade tokom studija. On je, za Betu, naglasio, da je razlog to što je sistem obrazovanja u Srbiji takav da ne dozvoljava rad tokom studiranja, budući da su prisustva na predavanjima i vežbama na fakultetima obavezna, a drugi problem je što naše tržište rada nema fleksibilno radno vreme niti poslove na kojima bi mogli studenti da rade.

Istraživanje Eurostudent sprovodi se u Evropi svake druge godine.

Istraživanje je sproveo Univerzitet u Beogradu, a rezultate je predstavio HERE tim u saradnji sa Fondacijom Tempus.

https://beta.rs/vesti/drustvo-vesti-srbija/90712-istrazivanje-studiranje-u-srbiji-postaje-privilegija-bogatih-i-srednje-klase 

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
14 ° C
14 °
14 °
58 %
0.5kmh
0 %
Pon
14 °
Uto
26 °
Sre
21 °
Čet
18 °
Pet
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

97 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime