- REKLAMA -
11 C
Užice
Početna Srbija i region Digitalizacija i E-uprava Stručni predavači ukrstiće teoriju sa merljivim iskustvima u praksi

Stručni predavači ukrstiće teoriju sa merljivim iskustvima u praksi

Primenom digitalnih tehnologija do bržeg razvoja i boljih rezultata

- REKLAMA -

Tehnološke inovacije u poljoprivredi biće u petak i subotu  tema druge konferencije u organizaciji Inovacionog biznis centra Zlatibor, pod pokroviteljstvom Kabineta za inovacije tehnološki razvoj i Opštine Čajetina.

Konferenciju će održati u konferencijskoj sali Inovacionog biznis centra Zlatibora (Miladina Pećinara 2).

  • Program će početi prvog dana u 17 časova, a posetioci će na konferenciji dobiti veoma korisne informacije o inovativnim rešenjima i savremenoj podršci u poljoprivredi kao i o ishrani u stočarstvu, pčelarstvu u cilju organskog uzgoja i lakšeg praćenja proizvodnje, ali i unapređenja prodaje. Na konferenciji će govoriti domaći i međunarodni stručnjaci za ishranu životinja, savetnici za pametnu poljoprivredu, direktori inovacionih kompanija, profesori u oblasti poljoprivrede i drugi, napomenuli su iz IBC Zlatibor istakavši da će stručni predavači u dva dana ukrstiti teoriju sa merljivim iskustvima u praksi.

Učesnici konferencije

  • Zoran Stojanović – Agrodron asocijacija za bespilotne sisteme, Beograd
  • dipl.ing.sci. Dragan Tankosić, PSS Bačka Topola
  • Dr Mladen Popovac- docent Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu
  • dipl. inž Snežana Glamočić, Poljoprivredni fakultet Novi Sad – eksperimetnalna mlekara Futog
  • Tihomir Đurković, start ap inovativna kompanija BEEHOLD Niš
  • Prof. dr Ivan Pihler, Poljoprivredni fakultet Novi Sad, departman za stočarstvo

  • Pa se sa sigurnošću, i unapred može tvrditi da će učesnici sa ove Konferencije poneti mnoštvo korisnih informacija, saznanja, na kraju i zaključaka koji mogu samo da motivišu na efiksnije priklanjanje novim tehnologijama, poručili su iz Biznis inovacionog centra Zlatibor.

Kako su naveli, cilj im je da na taj način edukuju i motivišu mlade koji se bave poljoprivredom ili koji žele da započnu proizvodnju i svoj biznis unutar stočarstva i pčelarstva kako bi im olakšali potražnju za važnim informacijama koje kasnije mogu da primenjuju u poslu.

  • Uz to, cilj konferencije je i da posetioci saznaju kako da uz pomoć najsavremenijih tehnologija i metoda unaprede svoje poslovanje i budu u korak sa svetskim trendovima u proizvodnji, dodali su iz IBC Zlatibor.

IBC Zlatibor: Svakodnevni izazovi u poljoprivredi nameću i potražnju za efikasnijim rešenjima


Unapređivanje poslovanja i razvoj modernih tehnologija svakodnevno su vidljivi i u poljoprivredi, koju digitalna revolucija nije zaobišla, pa poljoprivrednici sve više posežu za primenom novih rešenja u svom poslovanju. Svakodnevni izazovi u poljoprivredi nameću i potražnju za efikasnijim rešenjima i zahteve za primenom drugačijeg pristupa u proizvodnji i uzgoju. Konferencija o inovacijama u poljoprivredi daće upravo odgovore na pitanje kako da uz pomoć digitalnih tehnologija brže i efikasnije dođemo do vidljivih rezultata.

Nekadašnji načini uzgoja u poljoprivredi danas su gotovo drastično promenjeni zahvaljujući inovacionim rešenjima, posebno kod načina na koji se poljoprivredne kulture uzgajaju. Digitalne tehnologije omogućile su da se način uzgoja neprestano menja i da se zbog toga primenjuju nova znanja. Promene u pristupima u poljoprivrednoj proizvodnji uzrokovane su velikim brojem faktora, a jedan od njih svakako je potražnja za određenim proizvodima koji su uslovljeni neprestanim razvojem načina uzgoja i ishrane u stočarskoj proizvodnji.

Modernizacija i digitalizacije proizvodnje u poljoprivredi je neophodna kako bi se išlo u korak s vremenom, ali i svetom, a pre svega zbog toga što, koristeći modernu tehnologiju, poljoprivrednici lakše i brže mogu da dođu do boljih rezultata. Tačnije, oni koji sistematičnije budu implementirali digitalne tehnologije u poljoprivredi osnaženi znanjem i najnovijim informacijama pre će dovesti svoja gazdinstva do razvoja. I ne samo to, upravo od uvođenja i primene inovacionih rešenja u poljoprivredi kroz informacione tehnologije kod pojedinaca zavisiće i razvoj poljoprivrede cele zemlje.

Povećanje prinosa i očuvanje resursa korišćenjem novih tehnologija, biće tema dvodnevnog skupa.Prvog dana, nakon akreditacije učesnika, u kasnim popodnevnim časovima govoriće se o mogućnostima koje pruža upotreba dronova u poljoprivredi, a potom sledi i izlaganje na temu „ Upotrebe kvasaca za ishranu goveda u stočarstvu.“ Polusatna izlaganja nastavljaju se zanimljivim izlaganjem koje se tiče povećanja plodnosti ovaca putem sinhronizacije i indukcije estrusa, a za kraj prve večeri planirano je da se govori o proizvodnji sireva sa dodacima. Drugi dan Konferencije, 29. oktobar, posvećen je pčelarstvu, pa će se pčelari Zlatoborskog okruga moći da čuju novosti koje se tiču izmamljivanja i prolećnog pregleda pčelinjih društava, a za kraj će se govoriti i  o digitalnom nadzoru pčela i efikasnoj primeni u praksi. Navedeno je iz IBC Zlatibor.


Zainteresovani za prirsusvo konferenciji treba da se prijave na mejl radivoje.misovic@ibczlatibor.rs Kotizacija je besplatna, a broj mesta je ograničen.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
11 ° C
11 °
11 °
61 %
8.5kmh
100 %
Pet
11 °
Sub
14 °
Ned
15 °
Pon
17 °
Uto
17 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime