- REKLAMA -
-13.7 C
Užice
Početna Srbija i region Strane ambasade: Reforme Ustava korak ka EU

Strane ambasade: Reforme Ustava korak ka EU

- REKLAMA -

Francuska, Nemačka, Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Sjedinjene Američke Države i Evropska unija pozdravljaju nacionalni referendum o ustavnim promenama u Srbiji 16. januara kao ključni korak u jačanju nezavisnosti pravosuđa i unapređenju transparentnosti i efikasnosti institucija vladavine prava u zemlji, saopšteno je iz ambasada ovih zemalja.

Naglašeno je da su reforme korak napred ka usklađivanju Srbije sa standardima Evropske unije koje će podržati proces pristupanja.

Ohrabrujemo sve građane Srbije da učestvuju u referendumu i verujemo da je važno da građani sa pravom glasa imaju mogućnost da glasaju na izborima i referendumima. Sa žaljenjem konstatujemo da kosovska vlada nije dozvolila Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) da prikuplja glasačke listiće glasača koji žive na Kosovu na predstojećem referendumu u skladu sa ranijom praksom. Pozivamo vladu Kosova da dozvoli Srbima na Kosovu da ostvare pravo glasanja na izborima i izbornim procesima u skladu sa ovom ustaljenom praksom, navodi se u saopštenju.

Iz ambasada su pozvali vlade Kosova i Srbije da se, kako kažu, suzdrže akcija i retorike koje dižu tenzije i da se konstruktivno uključe u dijalog posredstvom EU.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-13.7 ° C
-13.7 °
-13.7 °
89 %
1.9kmh
15 %
Uto
-11 °
Sre
1 °
Čet
2 °
Pet
3 °
Sub
-0 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime