- REKLAMA -
12.9 C
Užice
Početna Srbija i region Digitalizacija i E-uprava Stiže oprema, počinje digitalizacija bioskopa u Priboju

Stiže oprema, počinje digitalizacija bioskopa u Priboju

- REKLAMA -

Počela je da stiže oprema za prvu fazu digitalizacije bioskopa Doma kulture u Priboju, projekta Ministarstva kulture i informisanja u vrednosti od 4,5 miliona dinara.

–  Podsetimo, dodeljena sredstva su namenjena za nabavku bioskopskog audio sistema za višekanalnu reprodukciju zvuka i projekcionog ekrana koji će omogućiti i reprodukciju video sadržaja u 3D formatu. Oprema stiže sukcesivno i njena montaža sledi vrlo brzo, naveli su iz Opštine Priboj na zvaničnom sajtu lokalne samouprave.

Iz Opštine Priboj su dodali sa očekuju i odobrenje projekta od Filmskog centra Srbije, za nabavku projektora kojim bi se u potpunosti kompletirala digitalizacija bioskopa u Priboju.


Podsetimo, na osnovu Кonkursa za finansiranje projekata u kinematografiji Ministarstva kulture i informisanja, Filmski centar Srbije, krajem prošle godine, odobrio je Domu kulture Pivo Кaramatijević iz Priboja 4.496.000 dinara za digitalizaciju bioskopa, što je najveći iznos od 25 odobrenih projekata u Srbiji.

Dom kulture Pivo Кaramatijević je potpisao ugovor sa beogradskom firmom TSE d.o.o, o digitalizaciji pribojskog bioskopa, saopšteno je početkom aprila kada je rečeno da je rok za montažu opreme 90 dana.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
12.9 ° C
12.9 °
3.4 °
57 %
3.1kmh
0 %
Čet
21 °
Pet
20 °
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime