- REKLAMA -
17.6 C
Užice
Početna Naslovna Šteta od januarskih poplava u Priboju procenjena na oko 2,5 miliona dinara

Šteta od januarskih poplava u Priboju procenjena na oko 2,5 miliona dinara

- REKLAMA -

Prema izveštaju Komisije za procenu štete nastale izlivanjem reke Lim i bujičnih potoka u januaru u Priboju procena štete za ukupno 19 domaćinstava, iznosi 2.445.000,00 dinara, prenosi PP Media.

Lim je poplavio devet domaćinstava u naselju Luka, osam u naselju Banjski Čamac, dok su kod dva domaćinstva u mesnoj zajednici Kratovo štete su nastale izlivanjem Kratovske reke. Izveštaj Komisije za procenu štete nastale izlivanjem reke Lim i bujičnih potoka u januaru je prihvatilo Opštinsko veće u Priboju.

Kako navodi PP Media Luka i Banjski Čamac su već dugo vremena dve kritične tačke gde sa povećanjem vodstoja Lim plavi delove ova dva prigradska naselja. Iako to nije nadležnost lokalne samouprave, jer su u pitanju vode prvog reda, kojim gazduju Srbijavode, Opština Priboj aktivno radi na trajnom rešavanju problema meštana ove dve sredine.

U dogovoru sa Srbijavodama krenuli smo u eksproprijaciju parcele, na kojoj nije urađena obaloutvrda, a dok se to ne završi, po predlogu Srbijavoda preduzeće preventivne mere, da se na toj lokaciji, u slučaju povećanog vodostaja,spreči ponovno izlivanje reke Lim – rekao je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

On je naglasio da je u naselju Luka možda i veći problem ali da tamo opština ima svoje zemljište.

Mi tamo imamo pracelu u vlasništvu opštine, na kojoj, ako nije pokrenut postupak restitucije, možemo graditi zgradu sa tzv. solidarnim stanovima, gde bi zbrinuli sve ugrožene porodice iz baraka, ali i sa klizišta u Marjanovićima – istakao je Rvović.

Pribojski većnici prihvatili su i Program Opštinskog saveta za bezbednost saobraćaja, gde je za unapređenje sobraćajne infrastrukture i preventivno-promotivne aktivnosti planirano 5 miliona i 200 hiljada dianra, a ta sredstva obezbeđuju se, shodno zakonskim propisima, iz naplaćenih novčanih kazni za prekršaje i privredne prestupe koji se učine na teritoriji Priboja.

- Advertisement -
IZVORPPMedia
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
17.6 ° C
17.6 °
17.6 °
94 %
2.2kmh
96 %
Ned
18 °
Pon
25 °
Uto
28 °
Sre
27 °
Čet
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime