- REKLAMA -
21.1 C
Užice
Početna Naslovna Štab za vanredne situacije opštine Čajetina - PU "Radost"Čajetina od 10.avgusta normalizacija...

Štab za vanredne situacije opštine Čajetina – PU “Radost”Čajetina od 10.avgusta normalizacija procesa rada

- REKLAMA -

Štab za vanredne situacije opštine Čajetina, na telefonskoj sednici održanoj 05. avgusta 2020. godine u 9,00 časova , doneo je sledeći Z A K LJ U Č A K

PREPORUČUJE SE Predškolskoj ustanovi ”Radost” Čajetina da od ponedeljka 10. avgusta 2020. godine, normalizuje proces rada tako što će dozvoliti da postepeno sva upisana deca imaju mogućnost, da pohađaju svoje vaspitne grupe, uz poštovanje svih epidemioloških i zdravstvenih mera i preporuka i uz potvrdu nadležnog lekara o zdravstvenom stanju deteta, kao i uz poštovanje Instrukcije u vezi sa postupanjem predškolskih ustanova povodom otvaranja objekata za prijem upisane dece u vreme trajanja epidemije COVID-19 na teritoriji opštine Čajetina, sačinjene od strane Predškolske ustanove ”Radost” Čajetina, na osnovu dopisa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja broj 610-00-00346/2020-07 od 20. maja 2020. godine.
Način postepenog povećanja dece u vaspitnim grupama, utvrdiće Ustanova, poštujući zdravstvene mere i preporuke.

O b r a z l o ž e nj e

Dopisom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja broj 610-00-00346/2020-07 od 20. maja 2020. godine, koji je na snazi od donošenja Odluke o uvođenju vanrednog stanja Predsednika Republike Srbije i mera Vlade Republike Srbije donetih na osnovu Odluke o uvođenju vanrednog stanja, preporučeno je da krizni štabovi jedinica lokalnih samouprava donesu preporuke za početak normalizacije rada predškolskih ustanova i postepeno povećanje broja dece u vaspitnim grupama, uz poštovanje epidemioloških i zdravstvenih mera i preporuka. Navedenim dopisom se zahteva postepeno povećanje broja dece u vaspitnim grupama, uz preporuku roditeljima da ukoliko imaju druge mogućnosti ne dovode decu u vrtić dok traje epidemija COVID-19.
Predškolska ustanovi ”Radost” Čajetina je shodno dopisu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja broj 610-00-00346/2020-07 od 20. maja 2020. godine sačinila Instrukciju u vezi sa postupanjem predškolskih ustanova povodom otvaranja objekata za prijem upisane dece u vreme trajanja epidemije COVID-19 na teritoriji opštine Čajetina Predškolska ustanovi ”Radost” Čajetina i iste se pridržava u svom radu.
Nakon konsultacije sa stručnom službom Predškolske ustanove ”Radost” Čajetina, kao i razmatranja epidemiološke situacije na teritoriji opštine Čajetina i mogućnosti za primenu epidemioloških mera i preporuka u radu Predškolske ustanove, Štab za vanredne situacije je doneo zaključak kojim se preporučuje da se od ponedeljka 10. avgusta 2020. godine, obzirom da postoje svi uslovi, postepeno normalizuje proces rada, što znači postepeno povećanje dece u vaspitnim grupama, primenjujući i dalje sve epidemiološke i zdravstvene mere i preporuke, uz potvrdu nadležnog lekara o zdravstvenom stanju deteta. Način postepenog povećanja dece u vaspitnim grupama, utvrdiće Ustanova.

Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Čajetina, predsednik Opštine Milan Stamatović

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
21.1 ° C
21.1 °
21 °
37 %
1kmh
0 %
Uto
26 °
Sre
21 °
Čet
18 °
Pet
18 °
Sub
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime