- REKLAMA -
2.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje SSP i SPO bojkotuju lokalne izbore u Kosjeriću

SSP i SPO bojkotuju lokalne izbore u Kosjeriću

Povereništvo Stranke slobode i pravde (SSP) u Kosjeriću bojkotovaće lokalne izbore u ovoj opštini. Prema rečima poverenika Bogdana Joksimovića ovakvu odluku su doneli zbog nepostojanja normalnih i fer uslova za izbornu trku.

- REKLAMA -

„Nemoguće je pošteno se nositi sa ovim što Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri rade, ogroman novac se ulaže u nasipanje i asfaltiranje lokalnih puteva, dele se paketi, mnogo ljudi je zaposleno u javnom sektoru ili u firmama koje su bliske njima, a mi smo izloženi pritiscima i napadima”, kazao je Joksimović.

On je istakao da u bojkotu neće biti sami i da će lokalne izbore bojkotovati i predstavnici Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuka Draškovića.

Da je to tačno potvrdio je i prvi čovek Opštinskog odbora SPO Mire Kosarić. On je kazao da za ovakvu odluku imaju podršku vrha stranke koja je na republičkom nivou u koaliciji sa SNS.

„Velika razlika je između lokalne i visoke politike. Na lokalu mi donosimo odluke o vodi, kanalizaciji, seoskim putevima, dok se na republičkom nivou raspravlja o Kosovu, evropskim integracijama i drugim stvarima”, istakao je Kosarić.

On tvrdi da je odbor SPO-a u Kosjeriću jedan od najjačih u Srbiji i da za ovakvu odluku imaju podršku vrha stranke.

„Što se tiče izbora imam veliko iskustvo, u toj priči sam skoro 30 godina, ali ovo što se dešava trenutno, nema veze sa fer i poštenim uslovima za izbore. Osim koalicije okupljene oko SNS, sve ostale stranke koje će izaći na izbore su samo na papiru opozicione. Ovo je mali grad i svi se poznajemo i tačno se zna ko je sa kim i zbog čega”, tvrdi Kosarić.

 

- Advertisement -
IZVORRINA
- REKLAMA -

Užice
mist
2.9 ° C
3 °
2.8 °
100 %
1.5kmh
90 %
Uto
12 °
Sre
14 °
Čet
18 °
Pet
8 °
Sub
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime