- REKLAMA -
29.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Slavica Đukić Dejanović posetila Priboj

Slavica Đukić Dejanović posetila Priboj

- REKLAMA -

Predstavnici loklanih samouprava, kako je rečeno, upoznati sa merama populacione politke koje će Vlada Srbije preduzimati u narednom periodu

Zajednički projekti opština mogu dati najbolje rezultate u oblasti demografije i populacione politike, naglasila je ministarka bez portfelja, zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović tokom radne posete Priboju.

Nakon razgovora o populacionoj politici sa načelnikom Zlatiborskog okruga Bobanom Perišićem i predstavnicima opština Priboj, Nova Varoš i Prijepolje, Slavica Đukić Dejanović je navela da bi ti zajednički projekti opština, uz nacionalni program, trebalo da dovedu do poboljšanja i u savetodavnom delu problematike reproduktivnog zdravlja.

Ministarka je istakla da je zadatak njenog ministarstva i Vlade u ovoj godini i poboljšanje radnog statusa majki kroz izmene Zakona o radu. Ministarka Đukić Dejanović je najavila da će njeno ministarstvo obezbediti sredstva za bolji smeštaj najmlađih u vrtićima.

Više od 560 dece je trenutno u pribojskim vrtićima, što je, kako je navela direktorka Predškolske ustanove Neven u Priboju Jasna Kojadinović, više u odnosu na prethodne godine. Na listi čekanja je 45 pribojskih mališana.

Opština Priboj iz lokalnog budžeta izdvaja 22 miliona dinara za stimulisanje materinstva. U toj opštini se na hiljadu stanovnika rodi sedam beba, a umre 14 osoba.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
29.9 ° C
29.9 °
25.4 °
22 %
2.1kmh
0 %
Sre
30 °
Čet
36 °
Pet
37 °
Sub
37 °
Ned
38 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime