- REKLAMA -
32.7 C
Užice
Početna Srbija i region Sindikat Sloga: U Srbiji prošle godine radilo 82.000 dece

Sindikat Sloga: U Srbiji prošle godine radilo 82.000 dece

- REKLAMA -

Udruženi sindikati Srbije Sloga saopštili su danas da su zabrinuti zbog toga što je u Srbiji 2023. godine radilo 82.000 dece, prenosi Beta.

Duboko smo zabrinuti zbog alarmantnih podataka o dečjem radu u Srbiji. Prema izveštaju Nacionalnog koordinatora Međunarodne organizacije rada (MOR) za Srbiju, Jovana Protića, prošle godine je identifikovano 82.000 slučajeva dečjeg rada, što znači da su deca od pet do 17 godina bila prisiljena da rade u uslovima koji su nepovoljni za njihovo fizičko i mentalno zdravlje, navedeno je u saopštenju.

Protić, koji je na toj poziciji od 2008. godine, zadužen je, kako je navedeno, za predstavljanje MOR-a u Srbiji i implementaciju Programa dostojanstvenog rada za Srbiju.

Čak ni 16 godina na čelu ovako važne institucije nije bilo dovoljno da se preduzmu konkretne mere koje bi dovele do smanjenja ili eliminacije dečjeg rada u Srbiji, rekao je predsednik Sloge i narodni poslanik Željko Veselinović

Istakao je da nije ni čudo što su pogledi dece usmereni ka Zapadu i što svake godine gubimo na desetine hiljada mladih i radno sposobnih zbog iseljavanja, dok ostaju samo stariji koji nemaju gde da odu i čija je pažnja ometena jeftinom televizijskom zabavom i svakodnevnim manipulacijama, gde se lažne informacije tretiraju kao istinite.

Ovaj podatak o broju zloupotrebe dečijeg rada, kako je rekao, prolazi gotovo neprimetno, što je neprihvatljivo i ukazuje na to koliko je siromaštvo.

-O tome mora da se otvori javna diskusija kako bi se zajednički došlo do rešenja i preduzele neophodne mere za zaštitu dece, rekao je Veselinović.

- Advertisement -
IZVORBeta
- REKLAMA -
Užice
clear sky
32.7 ° C
32.7 °
32.7 °
40 %
1.5kmh
0 %
Pet
33 °
Sub
33 °
Ned
28 °
Pon
25 °
Uto
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime