- REKLAMA -
-3.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Seoska zadruga u Sastavcima dobila pomoć

Seoska zadruga u Sastavcima dobila pomoć

- REKLAMA -

Nekada su zadruge bile pokretač i oslonac svakog srpskog sela koje su okupljale seljake i njihove proizvode i zajednički plasirali na tržište kao jedan. Dolaskom nekog novog vremena taj kult se izgubio pa su poljoprivrednici dugo bili prepušteni sami sebi. Jedan od retko preživelih teška vremena seoskih zajednica Zemljoradnička zadruga „Sastavci” dobila je od Ministarstva za brigu o selu skoro 7 miliona dinara, u okviru dodele bespovratnih sredstava za 57 zadruga iz čitave Srbije. Ugovor su u utorak u Beogradu, potpisali predsednik opštine Priboj Lazar Rvović i direktor Zadruge Mileta Ikonić.

 

Prema rečima direktora Zadruge u Sastavcima, Milete Ikonića, sredstva su namenjena sadašnjim i budućim članovima, kao i komitentima Zadruge, za nabavku steonih junica visoke mlečnosti, čime će se povećati količina i kvalitet mleka, ali i podstaći produktivnost individualnih proizvođača.

 

„O raspodeli dobijenih sredstava, shodno podnetom zahtevu prema Ministarstvu i važećim aktima, konačnu odluku donece Skupština Zadruge, koja će najverovatnije biti održana, naredne sedmice”, kazao je Ikonić.

 

Inače, Ministarstvo za brigu o selu odobrilo je bespovratna sredstva namenjena unapređenju poslovanja 18 starih zadruga za koje je izdvojeno do 15 miliona dinara po zadruzi i 39 novih zadruga, kojima je dodeljen iznos do 7,5 miliona dinara. Tako će narednih meseci svoje poslovanje unaprediti 15 ratarskih, 21 voćarska, 6 stočarskih, 4 povrtarske, vinogradarske i pčelarske, jedna zadruga koja se bavi proizvodnjom lekovitog bilja, a sredstva su ove godine po prvi put dobile jedna turistička i socijalna zadruga.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-3.7 ° C
-3.7 °
-3.7 °
91 %
2.3kmh
17 %
Čet
5 °
Pet
2 °
Sub
1 °
Ned
-0 °
Pon
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime