- REKLAMA -
18.8 C
Užice

Sabor lovaca na Tari

- REKLAMA -

Tradicionalni, deveti po redu Sabor lovaca na Tari organizuje se ove godine u nedelju, 17. septembra u prostoru rasadnika Nacionalnog parka Tara na Kaluđerskim barama. Organizatori manifestacije ove godine su Opština Bajina Bašta i grad Užice, Turistička organizacija Tara-Drina i lovačka udruženja Soko iz Bajine Bašte i Užice iz Užica, Lovački savez Srbije, Lovački savez zapadne Srbije, Nacionalni park Tara i JKP 12. septembar iz Bajine Bašte.

I ove godine održaće se lov na divlju svinju i takmičenje u lovnom streljaštvu u disciplinama leteće mete i fiksna meta. Istoga dana zakazan je za posetioce najzanimljiviji deo Sabora a to je takmičenje u pripremi lovačkog gulaša. Najavljeno je učešće brojnih ekipa iz Srbije i regiona kao i velikog broja lovačkih udruženja čiji članovi će se takmičiti na Saboru. Takmičenja u streljaštvu kao i u kuvanju lovačkog gulaša počinju od 10 časova.

Za najbolje učesnike Sabora predviđene su brojne nagrade među kojima su i odstrel divokoze, odstrej jelena, odstrel srndaća, vikend za dve osobe na Tari i Zlatiboru kao i brojne robne nagrade.

Prijava ekipa za učešće u takmičenju u pripremanju lovačkog gulaša je u Turističkom info centru u Bajinoj Bašti ili na telefon 031/866-903 do 15.09.2023.. Kotizacija za učešće u takmičenju u pripremanju lovačkog gulaša je 2000 dinara po ekipi, a svaka prijavljena ekipa dobija od organizatora po dva kilograma mesa i drva za pripremanje gulaša.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
scattered clouds
18.8 ° C
18.8 °
18.8 °
51 %
3.2kmh
37 %
Uto
19 °
Sre
23 °
Čet
23 °
Pet
25 °
Sub
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime