- REKLAMA -
13.3 C
Užice
Početna Srbija i region RIK: Odlaže se objavljivanje konačnih rezultata zbog ponavljanja glasanja

RIK: Odlaže se objavljivanje konačnih rezultata zbog ponavljanja glasanja

- REKLAMA -

Republička izborna komisija saopštila je da se rokovi za proglašenje konačnih rezultata izbora odlažu zbog ponovljenog glasanja.

U saopštenju RIK-a navedeno je da u skladu sa Zakonom o izboru narodnih poslanika, lokalne izborne komisije imaju rok od 96 časova od zatvaranja biračkih mesta da utvrde zbirne izveštaje o rezultatima glasanja i da taj rok zaista ističe u četvrtak u 20.00 časova.

“Medjutim, istim zakonom je propisano da se ovaj rok pomera u slučaju onih lokalnih izbornih komisija na čijoj teritoriji se glasanje na nekom biračkom mestu ponavlja, te se u tom slučaju rok od 96 časova računa od zatvaranja biračkog mesta na kojem se glasanje ponavlja, odnosno od donošenja odluka po pravnim sredstvima koja eventualno budu podneta zbog tog ponovljenog glasanja”, obrazložio je RIK.

Imajući u vidu da je na veb-prezentaciji Republičke izborne komisije objavljeno rešenje kojim je na odredjenim biračkim mestima poništeno glasanje, to odlaže utvrdjivanje rezultata glasanja u tim jedinicama lokalne samouprave.

https://www.rik.parlament.gov.rs/zapisnici/288966

Samim tim, odlaže se i rok u kojem je Republička izborna komisija dužna da objavi ukupne rezultate izbora.

“Imajući u vidu da će se glasanje ponavljati na odredjenom broju biračkih mesta, o čemu će odluku doneti Republička izborna komisija u skladu sa zakonom, u ovom trenutku se ne može utvrditi vreme u koje će biti utvrdjeni i objavljeni ukupni rezultati izbora, kako za narodne poslanike, tako i za predsednika Republike”, navedeno je u saopštenju.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.3 ° C
13.3 °
13.3 °
67 %
5.8kmh
100 %
Pet
14 °
Sub
14 °
Ned
10 °
Pon
1 °
Uto
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime