- REKLAMA -
14.8 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Ribarsko naselje na reci Lim dočekaće prve turiste

Ribarsko naselje na reci Lim dočekaće prve turiste

- REKLAMA -

Potpećko jezero na reci Lim poodavno je postalo biser polimskog kraja i turistička šansa Priboja. Omiljeno izletište svih žitelja, ne samo ribara i kupača, već i svih ljudi koji vole vodu i netaknutu prirodu.
Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, potpisao je u Ministarstvu turizma, trgovine i telekomunikacija ugovor o opremanju Ribarskog naselja na Potpećkom jezeru, vredan 10 miliona dinara. Sredstva će biti utrošena za opremanje postojećih kapaciteta kako bi Ribarsko naselje, nakon tri godine od izgradnje, konačno bilo stavljeno u funkciju.

“Biće opremljen restoran sa terasom, izgradiće se još šest mesta za autokampere sa pratećim prključcima, pa ćemo sa svih 10 mesta, biti i na mapi evropskih autokampova”, kaže pomoćnik predsednika opštine zadužen za oblast turizma Miralem Gogalić i dodaje će se raditi i na uređenju šatorskog naselja za oko 100 korisnika.

“Naselje će se pokriti video nadzorom, opremiće se i inforcentar, kancelarijski prostor za Upravu naselja, a na Potpećkom jezeru urediće se poluolimpijski bazen za kupanje i platforma za sunčanje sa ponton kockama”, tvrdi Gogalić.

Radovi na opremanju Ribarskog naselja trebalo bi da budu okončani u do kraja godine, kao bi do narednog leta bilo stavljeno u funkciju.

Ribarsko naselje kod Priboja, raspolaže sa ukupno 28 ležajeva, odnosno 11 kućica sa dva kreveta i dva apartmana sa po tri ležaja, urađeni su i toaleti, kućica za pripremanje hrane, parkovski mobilijar, kultivisan je unutrašnji prostor naselja, dovedeni su voda i struja i asfaltiran prilazni put.

Novi sadržaji poput sportskih terena, teretana, adrenalin parkova i staza zdravlja, planirani su da se rade u narednim godinama.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
14.8 ° C
14.8 °
14.8 °
92 %
1.5kmh
16 %
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
26 °
Čet
24 °
Pet
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime