- REKLAMA -
32.2 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Resurse grada iskoristiti za socijalno zbrinjavanje građana ili ustupiti mladim lekarima

Resurse grada iskoristiti za socijalno zbrinjavanje građana ili ustupiti mladim lekarima

- REKLAMA -

Lokalna vlast javno da saopšti koliko stanova i kuća je u vlasništvu grada i ko ih koristi, zahteva predsednik užičkog gradskog odbora Stranke slobode i pravde Aleksandar Veselinović.

On predlaže da se ovi resursi koriste za socijalno zbrinjavanje građana ili da se privremeno ustupe stručnim kadrovima koji nedostaju gradu, poput mladih lekara.

 

Kao primer, Veselinović navodi stan u ulici Marije Mage Magazinović koji je, prema nezvaničnim informacijama, u vlasništvu grada, ali je godinama napušten i ruiniran.

Umesto da se koristi za socijalno stanovanje, stan je utočište mačkama i predstavlja opasnost po javno zdravlje. Slična situacija je i sa zemljištem u vlasništvu grada, koje može biti dato na besplatno korišćenje uz određene uslove i projektne propozicije u cilju razvoja poljoprivrede, sportskih i rekreativnih aktivnosti, istakao je Veselinović.

O iznajmljivanju lokala čiji je grad vlasnik, Veselinović navodi da se neki koriste za kockarnice i kladionice, dok su drugi prazni umesto da se ustupe udruženjima građana ili mladim start-up firmama.

Veselinović smatra da bi se ovakvim merama grad mogao pokrenuti, zadržati mlade ljude i privući stručne kadrove koji nedostaju.

Znamo da su ovi predlozi za SNS i nestručne i lenje kadrove apsolutno nemoguća misija, tako da možemo očekivati samo nastavak propasti, sunovrat i odliv stanovništva, a resursi s kojima raspolažemo će propadati, dok će građani i dalje biti prepušteni sami sebi i sa setom se sećati grada u kome su nekada živeli, poručio je Veselinović.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
32.2 ° C
32.2 °
32.2 °
36 %
2kmh
7 %
Pet
33 °
Sub
35 °
Ned
34 °
Pon
33 °
Uto
38 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime