- REKLAMA -
2.5 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Rekonstrukcija Velike sale u Gradskom kulturnom centru biće gotova početkom maja (VIDEO)

Rekonstrukcija Velike sale u Gradskom kulturnom centru biće gotova početkom maja (VIDEO)

- REKLAMA -

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević je sa saradnicima obišla radove u Gradskom kulturnom centru gde je u toku rekonstrukcija Velike sale i izgradnja lifta za osobe sa invaliditetom koji se izvode u sklopu programa Užice-prestonica kulture Srbije 2024.

Gradonačelnica Užica je navela da su završeni radovi na izgradnji lifta za osobe sa invaliditetom i da su oni bili vredni 10 miliona dinara, a da se rekonstrukcija Velike sale i dalje obavlja.

Radi se o obimnoj rekonstrukciji koja je prva nakon izgradnje ovog objekta. Velika sala je bila u veoma lošem stanju, gotovo van funkcije. U prethodnom periodu smo zahvaljujući projektu Prestonica kulture Srbije kome pripada i ovaj projekat realizovali niz aktivnosti odnosno samih radova u GKC. Naglasiću da smo pokušali da ove radove realizujemo u određenom roku, međutim desili su se neki nepredviđeni radovi koji se i sami javljaju kod realizacije projekata, rekla je gradonačelnica Užica i dodala:

To su odmah dočekali kritičari svega onoga što mi radimo, a upravo to i jeste jedino što znaju, da sede i da nas kritikuju. Znam da je ovo izborna godina i da će koristiti svaku moguću priliku da pridobiju i prikupe političke poene. Zato sam danas ovde da građanim Užica pokažem šta su njihove namere sa jedne strane, a šta mi ovde radimo, odnosno kako teku radovi na rekonstrukciji Velike sale u GKC. Ovo nije prvi put što se tiče projekta da su rokovi produženi za završetak radova to se dešavalo i ranije i dešavaće se i u budućnosti, kazala je Raković Radivojević.

Foto: Grad Užice

Ona je istakla da je važno da svi poslovi budu kvalitetno urađeni i da prostor u kojem će boraviti veliki broj ljudi bude potpuno bezbedan.

Radujemo se i što će Užice biti jedan od retkih gradova u Srbiji koji će dobiti Dečiji kulturni centar. Dakle u tom novoizgrađenom prostoru pored prostora namenjenog najmlađima dobićemo i dugoočekivani muzej keramike. Činjenica je da će se u našem gradu u ovoj godini mnogo raditi i graditi i ne samo na projektima u okviru Prestonice klulture već i svim ostalim poput Obilaznice, rekonstrukcije škola i izgradnje vrtića, izgradnje Regionalnog cventra za dualno obrazovanje, kanalizacione mreže u Turici i na Beloj Zemlji i putne infrastrukture. Nadamo se uskoro dobrim vestima kada je reč o izgradnji kotlarnice Međaj.Sve ovo jesu projekti za koje smo se borili i koje ćemo odgovornim upravljanjem i uz snažnu podršku Vlade i resornih ministarstava i realizovati, na zadovoljstvo svih građana Užica, navela je gradonačelnica.

Značajan deo radova u Velikoj sali je gotov, a trenutno se završavaju plafon i izvode keramičarski radovi, naveo je direktor Javnog preduzeća Užice razvoj Miloš Milivojević. On je rekao i da su završeni podovi, mašinske instalacije, a da su u toku i montažni radovi u podstanici za grejanje i da se konačan završetak radova može očekivati početkom maja.

Radove koji nisu predviđeni projektom rešavamo u hodu to se desilo u podrumskim prostorijama gde se pojavila podzemna voda koju smo morali sanirati, raditi dodatnu hidroizolaciju. Takođe smo morali da ojačamo čeličnom konstrukcijom ploču kuda je prošla ventilacija i mašinske instalacije sve je to dodatni trošak, ali neophodan. U velikoj Sali projektom je planiran ravan plafon, ali smo uz konsultacije sa projektantom i arhitektom uradili moderan plafon sa adekvatnom rasvetom koji neće uticati na akustiku, rekao je Milivojević.

Foto: Grad Užice

Gradski kulturni centar će nakon svih radova doživeti potpunu transformaciju, rekao je direktor Gradskog kultunrog centra Užice Filip Baralić.

Na ovo smo čekali godinama i pitanje je da li bi ikada ovo mogli uraditi da nije projekta Prestonica kulture. U pitanju su zaista obimni radovi u celom objektu, počev od prvog sprata pa preko Velike sale, studija, Omladinskog kluba. Mi ćemo sigurno i kao Ustanova i kao građani Užica biti ponosni na ovaj prostor, gde ćemo moći da organizujemo i koncerte i projekcije filmova, izložbe, promocije, svečane akademije, sajmove. Verujem da je ova godina prekretnica u radu za Gradski kulturni centar, jer ćemo osnaženi i sa dodatnim kapacitetima moći da građanima pružimo nove i kvalitetnije sadržaje, naveo je Baralić.

Foto: Grad Užice

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
2.5 ° C
2.5 °
2.5 °
98 %
1.5kmh
100 %
Sre
3 °
Čet
6 °
Pet
9 °
Sub
12 °
Ned
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime