- REKLAMA -
14.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Rekonstrukcija puta prema Mileševi ne ugrožava crkvenu imovinu

Rekonstrukcija puta prema Mileševi ne ugrožava crkvenu imovinu

- REKLAMA -

Put Prijepolje-Mileševa biće kompletno rekonstruisan sredstvima koja je obezbedila Vlada Republike Srbije, a koja iznose više od 180 miliona dinara i planom je predviđeno da budu završeni do kraja maja ove godine.

Trenutno je u toku izrada zaštitnih kamenih zidova, pored reke Mileševke, na deonici dužine oko 6 km, a glavni izvođač radova je preduzeće Putevi Užice. Vrednost radova je preko 180 miliona dinara i planom je predviđeno da budu završeni do kraja maja ove godine.

Na inicijativu Episkopa mileševskog Atanasija u Mileševi je održan radni sastanak na kom su glavna tema bili radovi na rekonstrukciji puta Prijepolje – Mileševa koji se trenutno izvode.

Sastanku su, pored Episkopa Atanasija, sekretara Eparhije protojereja Gorana Krstića i protojereja Nikole Perkovića, i igumanije Akviline, prisustvovali predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić i predstavnik glavnog izvođača radova JP Putevi-Užice Almir Porović.

Vladika je dobio uveravanja od izvođača, ali i od opštinskog rukovodstva da planom nisu predviđene nikakve intervencije na samom manastirskom kompleksu. Projekat predviđa opsežne radove do i pored manastirskog imanja i doprineće, kako je planirano, stabilnosti i bezbednosti puta koji prolazi pored manastira.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
14.8 ° C
14.8 °
14.8 °
92 %
1.5kmh
16 %
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
26 °
Čet
24 °
Pet
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime