- REKLAMA -
23.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Rekonstrukcija objekta visokog obrazovanja sa pratećim sadržajima u Kasarni(FOTO,AUDIO)

Rekonstrukcija objekta visokog obrazovanja sa pratećim sadržajima u Kasarni(FOTO,AUDIO)

- REKLAMA -

Rekonstrukcija zgrade bivšeg komandno-obrazovnog centra koji će biti adaptiran u centar visokog obrazovanja i biznisa iz oblasti informacionih tehnologija počela je danas u Krčagovu.

– Danas smo ozvaničili početak radova na rekonstrukciji zgrade u Krčagovu, sa ciljem da je pretvorimo u sedište budućih visokoškolskih ustanova i fakulteta u našem gradu. Želimo da mladi Užičani baveći se IT tehnologijama imaju dobru platu. Vrednost investicije je oko 49 miliona dinara, finansiraju je Grad Užice i Ministarsvo privrede, rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Tihomir Petković 

Cilj je da Užice postane jedan od regionalnih centara iz oblasti IT tehnologija kako školskih ustanova tako i biznisa.

Predviđena je zamena kompletne spoljašnje i unutrašnje bravarije, zamena kompletne unutrašnje stolarije, zamena podova u kancelarijama, izrada novih mokrih čvorova, zamena kompletnih plafona, izrada nove elektro instalacije, izrada nove mreže termotehničkih instalacija sa priključkom na kotlarnicu.

Deo prizemlja objekta se prilagođava poslovnoj nameni, dok se na spratu planira prostor namenjen odeljenju fakulteta. Velika sala sa binom na spratu se pretvara u amfiteatar za 100 studenata, a učionice i kancelarije u računarske učionice sa 16 mesta i 17 računara. Ukoliko se ukaže potreba za većim prostorom za potrebe fakulteta, višenamenska sala u prizemlju može se koristiti kao amfiteatar, a kancelarije kao slušaonice, što je i krajnji cilj rekonstrukcije ovog objekta.

Rok za izvođenje je 130 dana, a radove izvodi Energo-servis iz Beograda.

U planu su radovi na izgradnji tržnog centra, završetku Sportske hale i radovi na kišnoj kanalizaciji u Krčagovu.

Foto: Užicerazvoj

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
23.9 ° C
24 °
23.9 °
33 %
2.1kmh
0 %
Uto
26 °
Sre
21 °
Čet
18 °
Pet
18 °
Sub
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

106 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime