- REKLAMA -
21.1 C
Užice
Početna Slobodno vreme REBT psihoterapija i u našem kraju!

REBT psihoterapija i u našem kraju!

- REKLAMA -

Da li se i Vi borite sa strahovima i stidom? Da li Vam često govore da ste preosetljivi? Da li sumnjate u sebe i svoju budućnost boreći se sa niskim samopouzdanjem?

Na pravom ste mestu!

REBT je kratka psihoterapija sa dugoročnim efektima koja Vas uči da vaše emocije i ponašanje zavise od načina na koji razmišljate. Promenom načina razmišljanja počnite da živite funkcionalno.

Ne morate da imate veliki problem da biste počeli da radite na svom psihološkom blagostanju.

Odnedavno je na Zlatiboru otvoren Centar za edukaciju i psihoterapiju LOGOS čiji je vlasnik Marijana Đenić Assi, magistar kliničke psihologije i psihoterapeut.

Osnovne studije iz psihologije završila je u Beogradu a magistarske studije iz Kliničke psihologije na Fakultetu za opštu psihologiju Univerziteta u Padovi, u Italiji.

Specijalizaciju za psihoterapiju, u trajanju od četiri godine, pohađala je u Beogradu u REBT pridruženom trening centru Instituta Albert Ellis iz Njujorka i stekla status kvalifikovanog RE&KBT terapeuta i pridruženog člana Instituta Albert Ellis iz Njujorka.

Član je Italijanske psihološke komore i poseduje licencu za obavljanje psihološke delatnosti u toj zemlji.

Član je Saveza psihoterapeuta Srbije i član Udruženja za kognitivne i bihejvioralne terapije Srbije.

Psihoterapijski pravac kojim se bavi zove se Racionalno-emotivno bihejvioralne terapije (REBT) koju je 1955 utemeljio Albert Elis, klinički psiholog iz Njujorka a koja se zasniva na principu da naše emocije i ponašanje u ogromnoj meri zavise od načina na koji razmišljamo. Nezdrave emocije koje osećamo nisu rezultat nepovoljnih okolnosti već načina na koji procenjujemo i vrednujemo te okolnosti tj. načina na koji razmišljamo. Uz pomoć naučno proverenih metoda i tehnika terapija se bazira na promeni načina razmišljanja kako bi se izazvala željena promena ponašanja.

REBT ima efikasnu primenu u tri konteksta 1) kao metod ličnog razvoja i unapređenja kvaliteta života, 2) kao preventivni pristup sa ciljem promocije zdravlja i prevencije kliničkih problema 3) u tretmanu kliničkih problema.

Ovo je jedna od najviše empirijski proveravanih terapija u oblasti psihoterapije. Njena efikasnost u tretmanu različitih poremećaja kod odraslih osoba, adolescenata i dece dokumentovana je hiljadama istraživanja.

REBT je kratka terapija sa dugoročnim efektima. Indikovana je za brojne psihološke probleme sa kojima se svakodnevno suočavamo: sve vrste anksioznih poremećaja (panični napadi, socijalna anksioznost, generalizovani anksiozni poremećaj, fobije, posttraumatski stresni poremećaj), opsesivno-kompulsivni poremećaj, poremećaji ishrane, problemi u partnerskim i porodičnim odnosima, seksualne disfunkcije, problemi u komunikaciji.

 

Marijana Đenić Assi, magistar kliničke psihologije i  REBT psihoterapeut.

Andrije Jevremovića 450 Zlatibor

Informacije i zakazivanje na 063 37 33 97

- Advertisement -
Marijana Djenic Assihttps://logoscentar.rs
Ja sam Marijana Đenić Assi. Završila sam trogodišnje studije iz psihologije u Beogradu a magistrirala sam Kliničku psihologiju na Univerzitetu u Padovi, na Fakultetu za opštu psihologiju, koji je osnovan davne 1882 godine. Imala sam sreću da učim od profesora svetskog glasa iz oblasti kliničke psihologije i da u jednoj drugačijoj realnosti stičem znanja.​​​​​​​ Dragocena iskustva sam stekla radeći u Opštoj bolnici u malom gradiću Monfalcone, na Odeljenju za poremećaje ishrane. Pripadala sam multidisciplinarnom timu koji se bavio dijagnostikom, procenom i lečenjem osoba koje pate od anoreksije, bulimije i patološke proždrljivosti. Pošto su u Italiji zatvorene sve psihijatrijske bolnice krajem ’80 godina prošlog veka, psihijatrijski bolesnici se leče u takozvanim psihijatrijskim zajednicama. U jednoj takvoj zajednici sam stekla vredno iskustvo radeći sa osobama sa psihotičnim poremećajima. ​​​​​​​ Školu za psihoterapiju, u trajanju od četiri godine, završila sam u Beogradu. Pravac koji sam odabrala zove se racionalno-emotivna i kognitivno-bihejvioralna terapija (REBT). Školovala sam se u Pridruženom REBT centru instituta Albert Ellis iz New Yorka, a sertifikat za psihoterapiju izdao mi je Savez društava psihoterapeuta Srbije. ​​​​​​​ Upisana sam u komoru psihologa Italije. Član sam Saveza društava psihoterapeuta Srbije i član Udruženja za kognitivno bihejvioralne terapije Srbije. Osećam obavezu ali i ogromno zadovoljstvo da sva svoja stečena znanja stavim na raspolaganje onima koji prolaze kroz teškoće, onima koji se bore sa strahovima, sa stidom, sa preosetljivošću; onima koji sumnjaju u sebe i svoju budućnost boreći se sa niskim samopouzdanjem; onima koji prave iste greške, onima koji donose pogrešne odluke; ali i svima onima koji žele da se razvijaju, da rastu, da efikasnije komuniciraju. I svima onima koji tragaju za svojom celovitošću i suštinom. Ako želite da zakažete seansu, možete mi pisati na ​​​​​​​marijanadjenic@gmail.com, pozvati na 063 373 397
- REKLAMA -

Užice
clear sky
21.1 ° C
21.1 °
21 °
37 %
1kmh
0 %
Uto
26 °
Sre
21 °
Čet
18 °
Pet
18 °
Sub
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime