- REKLAMA -
4 C
Užice
Početna Srbija i region Rebić: Policija u ovoj godini zaplenila više od 7,5 tona narkotika

Rebić: Policija u ovoj godini zaplenila više od 7,5 tona narkotika

- REKLAMA -

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je policija u 2020. godini zaplenila oko 7,6 tona narkotika, a da je samo u poslednjih mesec dana u više akcija zaplenjeno 800 kilograma droge.

On je gostujući na TV Pink naveo da je u akcijama u kojima je na medjunarodnom nivou učestvovala srpska policija od 2016. godine oduzeto blizu šest tona droge.
Komentarišući nedavno usvojene izmene Uredbe o izgledu, formi i sadržini službene značke i službene legitimacije, Rebić je apelovao na sve policijske sindikate da počasne članove, kojima su ranije izdavali značke koje vizuelnim identitetom podsećaju na službene, obaveste da ih vrate i unište, jer će im u suprotnom značka biti oduzeta i biće prekršajno gonjeni.

“Novčana kazna za gradjanina koji koristi značku koja vizuelnim identitetom podseća na službenu je od 100.000 do 150.000 dinara, a za pravno lice koje proizvodi i stavlja u promet ovakvu značku od 1,5 do 2 miliona dinara”, rekao je Rebić.
Direktor policije dodao je i da je, od kada je formirana radna grupa za borbu protiv ilegalne proizvodnje duvana, do danas uništeno 250 hektara nelegalnih zasada, kojim bi država potencijalno bila oštećena za oko 327 miliona evra.

“Samo u ovoj godini sprečili smo da na tržište izadje 173 tone duvana. Da je taj duvan pretvoren u rezani duvan, država bi na ime neplaćenih akciza bila oštećena za 11 miliona evra”, rekao je Rebić.
Prema njegovim rečima nelegalni zasad duvana je danas za 87 odsto manji u odnosu na 2016. godinu.

- Advertisement -
IZVORBeta
- REKLAMA -

Užice
clear sky
4 ° C
4 °
4 °
60 %
4.6kmh
0 %
Sre
3 °
Čet
4 °
Pet
6 °
Sub
6 °
Ned
7 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime