- REKLAMA -
17 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice RCU proslavio praznik Svetih Ćirila i Metodija, otvorena izložba Matematika i priroda

RCU proslavio praznik Svetih Ćirila i Metodija, otvorena izložba Matematika i priroda

- REKLAMA -

Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenihu obrazovanju Užice je danas obeležio slavu Svetih Ćirila i Metodija na čijim delima je nastalo slovensko pismo. Otvorena je i izložba “Matematika i priroda” u okviru manifestacije Maj – mesec matematike koja će trajati do 31. maja.

Foto: Radio Luna

Foto: Radio Luna

Regionalniu centar od prošle godine proslavlja praznik Svetih Ćirila i Metodija kao svoju slavu. Veliko mi je zadovoljstvo što su oni zaštitnici naše ustanove jer se na njihovim delima temelji slovenska pismenost, poručila je direktorka RCU Milena Vićević.

Foto: Radio Luna

Izložba Matematika i priroda poručuje da je matematika svuda oko nas o čemu svedoče razni obrasci u prirodi. Organizovana je u saradnji sa Centrom za promociju nauke u okviru manifestacije Maj – mesec matematike koja se organizuje u gradovima Srbije.

Foto: Radio Luna

Posetioci mogu videti razne životinje, dugu brojeve i oobrasce koji ukazuju da je matematika u svakom delu prirode. Na izložbi je postavljena i kutija z aprikupljanje novčane pomoći za deczu koja su socijalno ugrožena sa teritorije Grada. Kutija će biti postavljena dok traje izložba do 31. maja, a sredstva ćemo preusmeriti u dogovru sa Cnetrom za socijalni rad, dodala je Vićević.

Foto: Radio Luna

Foto: Radio Luna

Gradski većnik Miodrag Petković, kaže da je Grad za obrazovanje iz budžeta izdvojio blizu 200 miliona dinara samo za sprovođenje programa školskim ustanovama, ali da prevazilaze taj iznos sa svim investicijama.

Foto: Radio Luna

Foto: Radio Luna

Pristupili smo rekonstrukciji školskih objekata, sporvođenju značajnih projekata na uređenju samih objekata, poboljšanju energatske efikasnosti sa ciljem da stvorimo dobr ei kvalitetne uslove za naše prosvetne radnike i za naše učenike kako bi se razvijali i u budućnosti dali doprinos razvoju naše lokalne zajednice, rekao je Petković.

Foto: Radio Luna

Od 2019. godine 24. maj je odabran kao praznik slovenske pismenosti.

Sećanje na Ćirila i Metodija

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
17 ° C
17 °
17 °
91 %
1.2kmh
0 %
Ned
31 °
Pon
33 °
Uto
32 °
Sre
28 °
Čet
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime