- REKLAMA -
2.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Čajetina Rast podrške birača Zdravoj Srbiji

Rast podrške birača Zdravoj Srbiji

Zdrava Srbija zadovoljna je ostvarenim izbornim rezultatima na lokalnim izborima u Kosjeriću i Zaječaru.

- REKLAMA -

– U poređenju sa brojem osvojenih glasova na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, zabeležili smo značajan rast podrške građana u Kosjeriću i Zaječaru, izjavio je Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije, zahvalivši se svim biračima u Kosjeriću i Zaječaru koji su ukazali poverenje njegovoj stranci.

Stamatović je istakao da je Zdrava Srbija u odnosu na poslednje izbore dobila 50 odsto veću podršku osvojivši 10 odsto mandata u kosjerićkom parlamentu, dok je u Zaječaru osvojila dva odsto glasova. Rezultat u Zaječaru Stamatović smatra odličnim s obzirom da je stranka prvi put izašla na lokalne izbore u tom gradu ali i zbog činjenice da da je postigla šest puta bolji rezultat u odnosu na prethodne parlamentarne izbore.

– Iako smo učestvovali na lokalnim izborima u Kosjeriću i Zaječaru i dalje smatramo da još uvek nisu ostvareni svi preduslovi za održavanje fer i demokratskih izbora, kao i da je potrebno da se ispune ključni zahtevi opozicije, a neki od njih, na kojima Zdrava Srbija insistira, jesu razdvajanje termina održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora, otvaranje najuticajnih medija i pokrivanje svih biračkih mesta video-nadzorom, zaključuje Stamatović.

- Advertisement -
Petar Ranković
Politikolog i master student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu
- REKLAMA -

Užice
mist
2.1 ° C
2.2 °
2 °
100 %
1.5kmh
90 %
Uto
12 °
Sre
14 °
Čet
17 °
Pet
9 °
Sub
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime