- REKLAMA -
33.5 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Raspisan tender za izradu Prostornog plana za prečišćavanje otpadnih voda

Raspisan tender za izradu Prostornog plana za prečišćavanje otpadnih voda

- REKLAMA -

Uprava za zaštitu bilja raspisala je tender za izradu Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta regionalnog prečišćavanja otpadnih voda na teritoriji Požege, Užica i Arilja, sa procenom uticaja na životnu sredinu. Vrednost investicije rešavanja otpadnih voda u svih pet lokalnih samouprava je oko 69 miliona evra. Tender za izradu prostornog plana ističe 10. juna.

Kako je navedeno, izrada predstavlja deo aktivnosti u okviru realizacije projekta “Regionalni projekat upravljanja otpadnim vodama za Zlatiborski i Moravički okrug”, za čije praćenje je zadužena Republička direkcija za vode.

Inače, prethodnih godina analizirane su četiri varijante za projekat Regionalnog sistema za prečišćavanje otpadnih voda za Zatiborski i Moravički okrug, od decentralizovanog do potpuno centralizovanog sistema.

U razmatranje za realizaciju ušle su dve, prva po kojoj bi četiri opštine: Užice, Požega, Ivanjica i Arilje imale centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, a Kosjerić svoje lokalno i druga varijanta, gde bi tri lokalne samouprave: Užice, Požega i Arilje bile priključene na regionalno postrojenje, dok bi u tom slučaju, Ivanjica i Kosjerić imale zasebna postrojenja.

- Advertisement -
IZVOReKapija
- REKLAMA -
Užice
clear sky
33.5 ° C
33.5 °
33.5 °
35 %
3.2kmh
2 %
Pet
33 °
Sub
35 °
Ned
34 °
Pon
33 °
Uto
38 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime