- REKLAMA -
12 C
Užice
Početna Slobodno vreme Radovi Petrovića od ponedeljka u Reflektoru

Radovi Petrovića od ponedeljka u Reflektoru

- REKLAMA -

Izložba radova umetnika iz Valjeva Konstantinosa Petrovića, nazvana #ffffff, biće od 19. aprila otvorena u užićkoj galeriji Reflektor.

Projekat #ffffff predstavlja seriju Petrovićevih radova nastalih u periodu između 2019. i 2021. godine. Radovi se sastoje od predmeta sortiranih u više grupa, a koji su nastali mašinskim putem, visokotiražnim štampanjem, livenjem, digitalnim putem ili su deo određene proizvodnje.

 

–  Projekat #ffffff nastaje 2019. godine kao nesvakidašnji „hobi“ i u osnovi jeste igra sa likovnim elementima koja za polazište uzima pre svega boju. Međutim, ovi radovi se mogu tumačiti i kao otvorena kolekcija, kako za umetnika tako i za publiku. Petrović pseudo-naučnim metodama analizira materijale i njihovu piktoralnu vrednost, zatim prikuplja, klasifikuje i izrađuje novo, ostavljajući prostor za sopstvene greške, ali i one fabričke ili mašinske prirode. Polazeći iz realnosti umetnik nas izmešta u potpuno novi svet, puštajući nas da sami rešavamo zagonetke, promišljajući o originalnosti izloženih predmeta ali i stvarnosti koja se na isti način menja u zavisnosti od konteksta, prenose iz Reflektora.

Autor je naveo da je projekat #ffffff proces koji predstavlja kontinuirano prikupljanje i klasifikovanje, te da kolekcije imaju mogućnost da se transofmišu u skladu sa prostorom u kome se nalaze i u skladu sa novim predmetima.

–   Svaki predmet osim što predstavlja jediničnu vrednost u grupi, takođe može biti i uzorak kojim se realizuje eksepriment multicipliranja ili prikazivanja novih boja na osnovu već postojećih, koje se nalaze u kolekciji, objasnio je autor izložbe.

Konstantinos Petrović, rođen u Valjevu  2. oktobra 1995. godine. Trenutno je na završnoj godini master studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, modul slikarstvo u klasi profesora Vidoja Tucovića. Završio je osnovne akademske studije  na Filološko-umetničkom fakultetu , smer zidno slikarstvo u klasi profesora Gorana Rakića.  Realizovao je 7 samostalnih izložbi i učestvovao na mnogobrojnim grupnim izložbama na teritoriji Republike Srbije. Od 2020. godine je član multimedijalnog centra Šok Zadruge.

Zainteresovani da posede izložbu, uz poštovanje svih epidemioloških mera, treba da kontaktiraju tim Reflektora na mejl galleryreflektor@gmail.com.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
few clouds
12 ° C
12 °
12 °
62 %
4.6kmh
20 %
Pet
18 °
Sub
18 °
Ned
19 °
Pon
22 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime