- REKLAMA -
7.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Radovi na putnoj infrastrukturi u seoskim mesnim zajednicama

Radovi na putnoj infrastrukturi u seoskim mesnim zajednicama

- REKLAMA -

Uprkos lošim vremenskim uslovima građevinska sezona, koja je ove godine počela ranije, se ne prekida pa su prethodnih dana nastavljeni radovi na krpljenju udarnih rupa i rekonstrukciji gradskih ulica oštećenih tokom zime, kaže Vladimir Sinđelić član Gradskog veća za mesne zajednice.

„Trenutno se završavaju i radovi u nekoliko mesnih zajednica po ugovorima o udruživanju koji su preneti iz prošle godine, nakon čega se radovi nastavljaju realizacijom ovogodišnjnih ugovora. Za tu namenu u 2021. godini opredeljena su sredstva u iznosu od oko 86 miliona dinara od čega jednu trećinu izdvajaju sami meštani, a ostatak grad. Sve mesne zajednice dostavile su svoje odluke, a u ovom momentu Trnava, Drežnik i Lunovo Selo su i uplatile novac, tako da će nakon porocedure oko tendera u njima krenuti i radovi, najkasnije za dvadeset dana“, kaže Sinđelić i poziva i ostale da novac uplate što pre kako bi se i procedure oko raspisivanja tendera što pre završile.

Kao i prethodnih nekoliko godina i ove je u planu da se budžetskim sredstvima grada Užica najmanje dve gradske ulice rekonstruišu kompletno.

U dogovoru sa Štabom za vanredne situacije grada Užica i gradonačelnicom doneta je odluka da se krene u proces vakcinacije na licu mesta za meštane užičkih sela, pa su predstavnici saveta mesnih zajednica dobili zaduženje da dostave spiskove zainteresovanih lica.

„Uz odobrenje Ministarstva zdravlja i u saradnji sa svim nadležnim institucijama imunizacija seoskog stanovništva na području grada Užica počeće u toku naredne sedmice“, dodaje Sinđelić i poziva meštane naših sela da iskoriste ovu mogućnost i na taj način sačuvaju svoje zdravlje i živote.

Izvor i foto: Grad Užice

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
scattered clouds
7.9 ° C
8 °
7.8 °
66 %
1.5kmh
40 %
Pet
13 °
Sub
13 °
Ned
16 °
Pon
18 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime