- REKLAMA -
4 C
Užice
Početna Srbija i region uPoMoc Radovi na Gradskoj toplani u Priboju po planu

Radovi na Gradskoj toplani u Priboju po planu

- REKLAMA -

Radovi na gradskoj toplani na biomasu u Priboju, počeli su krajem septembra i za sada se odvijaju po planu. Vremenske prilike pogoduju produžetku građevinske sezone i u decembru, što neimari konzorcijuma, koji predvodi firma „Energotehnika – Južna Bačka“ iz Novog Sada, sa podizvođačima iz Priboja, koriste u punoj meri, pa su sa nekim radovima, čak i pre plana.

Tako je već urađen objekat za sezonske skladište drvne sečke, uskoro se očekuje i njegovo pokrivanje, a kod zgrade toplane privode se kraju betonsko – armirački radovi.

 

Sa kvalitetom radova i poštovanjem rokova zadovoljni su učesnici redovne, mesečne odnosno decembarske video konferencije, od predstavnika lokaler samouprave, pribojske toplne do predstavnika izvođača radova i konsultanta nemačke banke KfW, koji su potom i obišli radove na izgradnji buduće gradske toplane u Priboju.

“Uporedo sa izgradnjom gradske toplane na biomasu, teku i projektne aktvinosti na zameni podstanica i toplovoda, što će se raditi po završetku aktuelne grejne sezone.”– kaže Saša Vasilić, zamenik predsednika opštine Priboj. On ističe da će nakon izgradnje nove gradske toplane biti omogućeni i novi priključci, a da bi smo imali još čistiji vazduh lokalna samouprava će iz svojih sredstava, već u narednoj godini, subvencionisati zamenu neadekvatnih ložišta i kod individualnih domaćinstava.

Sa kvalitetom izvedenih radova i poštovanjem rokova primedbi nemaju ni predstavnici konsultanata nemačke banke KfV, dok su izvođači radova zadovoljni efikasnošću lokalne samouprave i svih drugih činilaca, što im omogućava poštovanje utvrđenih rokova.

Nova gradska toplana u Priboju biće snage 8 MW na biomasu, a imaće i dva rezervna kotla na lož ulje, ukupne snage 15 MW. Završetak radova na toplani očekuje se 1. oktobra naredne godine, a njeno stavljanje u funkciju planirano je od naredne grejne sezone.

 

 

Autor/Izvor Opština Priboj

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
broken clouds
4 ° C
4 °
4 °
52 %
2.6kmh
75 %
Ned
8 °
Pon
9 °
Uto
10 °
Sre
14 °
Čet
17 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime