- REKLAMA -
-5.8 C
Užice
Početna Slobodno vreme Radionica o EU podršci za preduzetnike

Radionica o EU podršci za preduzetnike

Ukoliko imate inovativno malo i srednje preduzeće, stratup u razvoju i želite da unapredite svoje poslovanje, izađete na globalno tržište, pridružite se onlajn radionici 16. marta u 17h kako biste se upoznali sa Fondom za inovativna preduzeća.

- REKLAMA -

Fond za inovativna preduzeća (Enterprise Innovation Fund ENIF) je fond rizičnog kapitala koji investira u visoko tehnološke startap kompanije sa Zapadnog Balkana. Strategija ENIF-a je da investira u lokalne timove izvanrednih veština sa ambicijom i potencijalom da se razvijaju regionalno ili globalno.

Prema indeksu globalne konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma za period 2014-2015, u regionu Zapadnog Balkana je bio zabeležen ograničen raspoloživ nivo inovacija i rizičnog kapitala, uprkos dobrom kvalitetu naučno-istraživačkih institucija i napretku u ekonomiji. Ovo je bio i razlog za pokretanje Fonda za inovativna preduzeća (ENIF).

Na radionici biće reči o uslovima i mogućnostima za konkurisanje i dobrim primerima uspešnih korisnika ovog fonda.

Predavač biće Jan Kobler, partner u investicionom fondu South Central Ventures, koji upravalja ENIF fondom u Srbiji.

Učešće na radionici je besplatno ali je potrebno da se prijavite ovde najkasnije do 15. marta ili do popune kapaciteta. Radionica će biti na srpskom jeziku.

***

Ovo je jedna u nizu radionica koja će biti organizovana u narednom periodu kako bi se svim potencijalnim i trenutnim korisnicima EU programa približile mogućnosti za apliciranje, dobijanje finansijske i/ili savetodavne podrške za razvoj svog biznisa.

Mala i srednja preduzeća, kao i veće kompanije mogu konkurisati za finansijska sredstva i savetodavnu pomoć u poslovanju putem nekoliko programa i projekata Evropske unije. U zavisnosti od projekta, programa i oblasti kojom se preduzeća bave, sredstva Evropske unije mogu biti u obliku bespovratnih sredstava, zajmova, a u nekim slučajevima i garancija.

Do sada je EU podržala inovativne kompanije i projekte u Srbije sa ukupno 56,8 miliona evra.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
-5.8 ° C
-5.8 °
-5.8 °
89 %
5kmh
93 %
Ned
-4 °
Pon
-4 °
Uto
-3 °
Sre
-3 °
Čet
-6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime