- REKLAMA -
7 C
Užice
Početna Iz prve ruke - Naslovna Radio Luna - Čigota Flash

Radio Luna – Čigota Flash

- REKLAMA -

Čigota – Ispred vremena

Ko su ljudi koji Vas čekaju u Čigoti?

Kakva  je organizaciona struktura medicinske službe?

Kako do Čigote? To je samo početak priče o svemu onome što Čigota tradicionalno radi, neguje i uvodi u skladu sa potrebama klijenata i gostiju Zlatibora, kao jedna savremena medicinska ustanova.

Čigota Flash – Emisija 1 – mart 2019. 

Specijalna bonica Čigota je osnovana 1964. godine kao lečilište za povećanu funkciju štitaste žlezde, a sada radi kao Specijalna bolnica za bolesti štitaste žlezde i poremećaj metabolizma.

Snežana Marinković, internista – endokrinolog, pomoćnik direktora za medicinske poslove,  za  RAM mrežu kaže da se Čigota pre svega bavi poremećajem funkcije i građe štitaste žlezde, osteoporoze, gojaznosti kod dece i odraslih…

Oni se deo stručnog kadra Čigote koji se brine o zdravlju svojih gostiju i pacijenata 

dr Snežana Marinković

Tokom 2007. Godine, Čigota je medju prvima u zemlji kupila aparat za snimanje koštane gustine i time su svakodnevno u mogućnosti da postavljaju dijagnozu oseoporoze, navodi doktorka Snežana Marinković.

dr Snežana Marinković, internista – endokrinolog, pomoćnik direktora za medicinske poslove

Specijalan bolnica Čigota ima saradnju i sa kardiologom, profesorom Biljanom Brainović – Kaćanski koja dolazi najčešće poslednje subote u mesecu, zatim tu je i radiolog doktor Oliver Radmilija koji obavlja ultrazvučne preglede i kolor dopler krvnih sudova.

Čigota poseduje i odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije, gde su dva sprata potpuno opremljena za smeštaj pacijenats iz okruga koji mogu doći na postoperativnu rehabilitaciju. Kompletno je opremljeno i Odeljenje interne medicine  sa poluintenzivnom negom.

Pored medicinskog dela, Čigota razvija i ponudu koja je neophodna za ovakvu ustanovu u turističkom centru. To su restoran, poluolimpijski bazen, novi savremen welnes centar koji je počeo sa radom 24 decembra 2018. Godine.

Sve informacije se mogu pronaći na sajtu cigota.rs,  Na telefon 031 597 597 ili lično na recepciji.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
few clouds
7 ° C
7 °
7 °
65 %
2.6kmh
20 %
Sub
7 °
Ned
8 °
Pon
3 °
Uto
2 °
Sre
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

423 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime