- REKLAMA -
18.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Puno problema za novovaroška sela posle poplava

Puno problema za novovaroška sela posle poplava

- REKLAMA -

U novoaroškim selima Tisovici i Mašovići poplavni talas je napravio puno problema pošto je nabujala reka Tisovica odnela mostove i mešane ostavila odsečene od sveta, prenosi agencija Rina.

Meštani Tisovice su naveli da deca nisu mogla u školu, a od od sveta je odsečeno oko tridesetak kuća. Ovo je već dugogodišnji problem, jer Tisovica kad nabuja odnese te cevi koju su postavljene u reku i služe kao most.

Pred naletom bujičnih poplava na reci Tisovici, koja svake godine zadaje velike muke, uništeno je šest mostova. Predsednik opštine, Radosav Vasiljević, istakao je da na sve načine pokušavaju da pomognu ugroženim meštanima. Radi se na sanaciji porušenih mostova kako bi u naredna dva dana bili popravljeni, a meštani dobili najkraću vezu. Oni sada imaju alternativne, zaobilazne pravce koje mogu da koriste ali je na taj način put do škole ili grada višestruko duži.

Svim kućama izlazimo u susred, kada su hitni slučajevi, gde ljudi pozovu. Moramo znati da ne može se preko noći sanirati sve što je ovo nevreme izazvalo. Mi ćemo sa našim ekipama sve vratiti u pređašnje stanje u najkraćem vremenskom periodu. Meštani Tisovice nisu jedini koji su usled naleta bujičnih poplava ugroženi. Meštani sela Mašovići takođe izgubili su vezu sa centrom opštine. Reke u ovom perodu divljaju i mnogo štete nanose na putnoj infrastruturi, rekao je Vasiljević.

Kako prenosi agencija Rina sva sela u novovaroškoj opštini od jutros su se osvanula su pod debelim snežnim pokrivačem. Iako se sneg koji je nedavno pao, još uvek se nije otopio, sada je palo još dodatnih 20 centimetara, pa na pojedinim planinskim prevojima ima snega i preko pola metra.

Mi smo agnažovali sve naše službe kako bi na teritoriji grada, ali i na seoskom području funkcionisalo nesmetano. Grad se čisti svakodnevno, dok se u udaljenim selima čisti po prioritetima i ukoliko ovako nastavi da pada moraćemo sve naše ekipe koje su u pripravnosti da uključimo, ali i da delimo raonike kako bi meštani čistili nekategorisane puteve – kaže Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
heavy intensity rain
18.8 ° C
18.8 °
18.8 °
69 %
0.9kmh
100 %
Sub
19 °
Ned
17 °
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
22 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime