- REKLAMA -
8.3 C
Užice
Početna Srbija i region Ekonomija Prvomajski praznici Zlatiboru doneli nove rekorde u posećenosti

Prvomajski praznici Zlatiboru doneli nove rekorde u posećenosti

- REKLAMA -

Prema podacima hotelijera i ugostitelja, turističkih agencija i tematskih parkova, posećenost Zlatibora nikada nije bila bolja tokom prethodna četiri praznična dana, navodi Turistička organizacija Zlatibora. Oni ističu da svi podaci govore u prilog činjenici da je Zlatibor i dalje u samom vrhu turističkog prometa Srbije i da je tokom proteklih prvomajskih praznika bio jedna od najposećenijih turističkih destinacija.

Kako TO Zlatibor navodi najveća atrakcija Zlatibora, Gold gondola i ovoga puta oborila je rekord u posećenosti.

Prvog maja gondolom se vozilo nešto više od 3.000 putnika, što je apsolutni rekord kada je u pitanju broj putnika koji se gondolom vozio tokom jednog dana. Za četiri dana, koliko se ove godine praznovalo, u vožnji gondolom uživalo je preko 8.000 putnika, saopštili su iz TO Zlatibor.

Stopića pećina je tokom proteklih praznika opravdala titulu najposećenijeg speleološkog objekta Srbije. Turistička organizacij Zlatibora navodi da je od 29. aprila do 2. maja ugostila preko 3.000 posetilaca. Velika zainteresovanost tokom četiri praznična dana vladala je i za vodopad u Gostilju i muzej Staro selo u Sirogojnu, koji su beležili oko 1.000 poseta dnevno u proseku.

Za vreme prvomajskih praznika i zlatiborski Dino park zabeležio je rekordnu posećenost od kako je počeo sa radom, kroz park je prošlo oko 11.000 posetilaca. Park je radio punim kapacitetom, a lepo vreme omogućilo je da posetioci uživaju u brojnim edukativnim, kulturnim i zabavnim sadržajima.

Podjednako veliku pažnju gostiju Zlatibora privukao je i Avantura park u centru turističkog naselja. Preko 1.000 avanturista svih uzrasta oprobalo je svoje veštine na sedam staza različitog nivoa težine i uživalo u avanturističkim sadržajima,navode iz TO Zlatibor.

Foto: TO Zlatibor

Vodice su tradicionalno omiljeno prvomajsko izletište velikog broja gostiju, pa su tako i ove godine livade i proplanci pokraj Crnog Rzava i Ribničkog jezera bili steište velikog broja zaljubljenika u zlatiborsku prirodu. Na Vodicama se nalazi i nesvakidašnji tematski park El Paso siti koji je tokom praznika ostvario zavidnu posećenost ugostivši oko 2.500 posetilaca.

Iz TO Zlatibor ističu da su prazničnim rezultatima zadovoljni kako hoteli, čija je popunjenost, u proseku, bila preko 90 procenata za vreme prazničnih dana, tako i vlasnici smeštaja u domaćoj radinosti.

Iz turističkih agencija napominju da je potražnja za jednodnevnim izletima bila izuzetno velika, pa su tokom praznika imali čak do pet polazaka dnevno. Najveće interesovanje bilo je za obilazak Stopića pećine, Sirogojna i Gostilja, zatim Mokre Gore i Tare, a veliki broj gostiju u organizaciji agencija sa Zlatibora posetio je Višegrad i Sarajevo, navode iz TO Zlatibor.

Foto: TO Zlatibor

Prazničnu atmosferu na Zlatiboru upotpunila je jedinstvena multimedijalna fontana koja je na Kraljevom trgu pružila nesvakidašnji dinamički spektakl na vodi u kome su uživali posetioci svih uzrasta.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
8.3 ° C
8.3 °
8.3 °
83 %
1.1kmh
100 %
Sub
16 °
Ned
16 °
Pon
13 °
Uto
11 °
Sre
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime