- REKLAMA -
14.4 C
Užice
Početna Srbija i region Prskanje voćnjaka uz zaštitu pčela

Prskanje voćnjaka uz zaštitu pčela

- REKLAMA -

Povodom početka sezone prskanja u voćnjacima, koja se poklapa sa pčelarskom sezonom, iz pčelarskih organizacija su apelovali na poljoprivrednike da pravilno koriste sredstava za zaštitu bilja kako bi se sprečilo trovanje pčela, prenosi Beta.

Sredstva za zaštitu bilja moraju se koristiti u skladu sa deklaracijom istaknutom na svakom preparatu i što je najvažnije ta sredstva se mogu koristiti pre i posle, a nikako u vreme cvetanja voća i dugih biljaka, kazali su stručnjaci za zaštitu bilja iz Poljoprivredno stručne službe u Prokuplju.

Prema njihovim rečima ratari i voćari treba posebno da obrate pažnju na tretiranje trave u voćnjacima koja prilikom cvetanja privlači pčele i naglašavaju da travu treba održavati isključivo košenjem, a ne upotrebom pesticida.

Takodje podsećaju na značaj pčela koje, koje ne samo da daju med i druge pčelinje proizvode, već su i veoma važne kao oprašivači, pa imamo bolje prinose, više ulja u uljaricama i kvalitetne i ujednačene plodove, što sve utiče i na prihode poljoprivrednika.

Takodje apeluju i da se pridržavaju i drugih zaštitnih mera, kao što su korišćenje prskalica sa adekvatnim diznama, kao i da tretiranje bude rano ujutru i kasno uveče kada pčele nisu aktivne.

- Advertisement -
IZVORBeta
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
98 %
0.5kmh
100 %
Pon
22 °
Uto
24 °
Sre
20 °
Čet
18 °
Pet
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime