- REKLAMA -
2.1 C
Užice

Proširuje se vrtić u Kosjeriću

Odlukom o raspodeli sredstava iz Budzetskog fonda za program lokalne samouprave Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave , Opštini Kosjerić su odobrena sredstva u iznosu od 9 miliona dinara za adaptaciju dve učionice i hodnika na spratu predškolske ustanove "Olga Grbić".

- REKLAMA -

Adaptacijom ovog prostora ukida se lista čekanja za mesto u vrtiću, i na taj način rešava se dugogodišnji problem roditelja sa teritorije ove opštine.

„Realizacija ovog projekta prepoznata je kao ona od velikog značaja. MDULS opredelilo je devet miliona dinara za tu namenu. Osim što više neće biti liste čekanja i svako dete će imati svoje mesto u predškolskoj ustanovi, dobiće se i više prostora za njihovu aktivnost, olakšati posao zaposlenima, ali i otvoriti mogućnost za nova radna mesta“, rekla je Marija Obradović ministarka MDULS prilikom posete Kojseriću.

Ona je istakla da je lokalnim samoupravama iz Budzetskog fonda bilo dostupno 460 miliona dinara, i da je bilo jako teško odlučiti koji projekti će biti finansirani na taj način.

„Raduje me vidno buđenje gradova i opština, shvataju koliko je apliciranje kroz projekte važno. Najčešće se novac koristi za realizaciju infrastrukturnih ciljeva, zatim digatilizaciju  u opštinama, finansiraju se sportske, kulturne i sportske manifestacije i otklanjaju posledice elementarnih nepogoda“, istakla je Marija Obradović.

U decembru prošle godine Opština Kojserić potpisala je ugovor i za realizcaiju Jedinstvenog upravnog mesta koje dodatno obrzava obavljanje svih adminstrativnih poslova,  a sada se radi i revizija kako bi bila izgrađena rampa za nesmetani prilaz osobama sa invaliditetom.

- Advertisement -
IZVORRINA
- REKLAMA -

Užice
mist
2.1 ° C
2.2 °
2 °
100 %
1.5kmh
90 %
Uto
12 °
Sre
14 °
Čet
17 °
Pet
9 °
Sub
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime