- REKLAMA -
-13.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Proširili kovid ambulantu u Užicu

Proširili kovid ambulantu u Užicu

Poručuju iz Doma zdrravlja da će pedijatri pregledati obolelu decu u potpuno izolovanom prostoru

- REKLAMA -

Proširili su kovid ambulantu u Užicu korišćenjem za preglede i kao čekaonicu deo prostorija Službe za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece pri užičkom Domu zdravlja.

Iz te zdravstvene ustanove su naveli da su otežani vremenski uslovi razlog naredbe direktora Zdravstvenog centra Užice za proširenjem kovid ambulante sa namerom da oboleli ne čekaju na pregled na otvorenom i na niskim temperaturama.

–  Deca kojima će pregled biti potreban neće biti ugrožena jer će dežurstva pedijatara biti organizovana u Školskom dispanzeru, poručila je direktorka Doma zdravlja Užice dr Danijela Marinković.

Napominju da je kovid ambulanta opterećena jer je prethodnih sedam dana skočio broj dnevnih pregleda iznad 700.

Foto izvor Grad Užice

Prema navodima koordinatorke kovid ambulante dr Brankica Savić, novi soj korona virusa kovid-19 obolelima izaziva probleme na gornjim respiratornim putevima.

–  Oboleli su lakše kliničke slike. Od ukupnog broja pregledanih, jedan odsto ide na dodatni pregled ili lečenje u bolnicu. Ljudi nakon obavljene dijagnostike, rengena i testiranja se vrate kod nas i zato je u ovom talasu najveće opterećenje na našoj kovid ambulanti, navela je Savić.

Naglasili su da su do sada u okviru užičke ambulante bile dostupne tri kovid jedinice. Prema njihovim navodima, u tim prostorijama je moglo biti do 20 ljudi.

Prema navodima Savić, u kovid ambulanti u Užicu rade po dva lekara u prvoj i drugoj smeni i jedan u međusmeni. Dnevno jedan lekar ima od 150 do 200 pregleda obolelih.

Ukupno 2290 obolelih na pregledu u utorak

Užice ima 175 novih potvrđenih slučajeva kovid-19, prema poslednje objavljenom izveštaju Zavoda za javno zdravlje Užice.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-13.7 ° C
-13.7 °
-13.7 °
89 %
1.9kmh
15 %
Uto
-11 °
Sre
1 °
Čet
2 °
Pet
3 °
Sub
-0 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime